Diamantul de 29 de carate vândut cu un preț record

Ultima actualizare: 02-07-2020 20:37

Un diamant de aproape 29 de carate a fost adjudecat pentru 2,12 milioane de dolari, un record absolut pentru o licitație online înregistrat de casa Christie's.

Este excepția însă. Criza sanitară a zdruncinat puternic piața globală a pietrelor prețioase. Și, ca urmare, au scăzut prețurile.

Industria diamantelor, afectată de pandemie

 

În vremuri de pandemie, operațiunile de extragere și prelucrare a mineralelor au fost întrerupte la nivel mondial. Din India și până în Belgia, principalele centre de prelucrare sau tranzacționare a diamantelor se confruntă cu provocările aduse de virusul care a dat peste cap toată planeta.

Liu Houxiang, consultant: "Fabricile din marile centre de prelucrare a diamantelor, cum este India, de exemplu, s-au închis. În plus, zborurile internaționale nu mai sunt atât de multe. Comerțul cu diamante din Belgia, care este cel mai mare centru de tranzacționare a diamantelor din lume, a fost suspendat de ceva timp. După estimările noastre, producția globală de diamante în 2020 va scădea cu peste 15%, comparativ cu 2019."

Prețul diamantelor, în scădere

 

Suspendarea producției a însemnat și fluctuația prețurilor. Potrivit unui raport dat publicității de compania care stabilește standardul internațional al costurilor pentru diamante, în martie, când pandemia a început să ia amploare, prețul a scăzut în medie cu 8%.

Impactul provocat de coronavirus a fost resimțit profund și în cererea de pe piață.

În China, al doilea cel mai mare consumator mondial de pietre prețioase după Statele Unite, importurile de diamante au scăzut cu 60% față de anul trecut pentru perioada ianuarie-mai.

Dar comercianții de diamante încep să întrevadă lumina de la capătul tunelului.

Nunțile sunt permise din nou în China. Iar retailerii locali de bijuterii sunt convinși că diamantele vor fi, în continuare, cap de listă la achiziții pentru viitorii miri.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!