Ce avea asupra sa românca acuzată că a comis “Jaful Secolului” în momentul în care a fost reținută

Dată publicare: 03-02-2020 16:09
Dată actualizare: 03-02-2020 16:24


Tamara și Bernie Ecclestone

Românca reținută în legătură cu jaful de bijuterii în valoare de 50 de milioane de lire sterline din locuința Tamarei Ecclestone purta o pereche de cercei cu diamant în valoare de 300.000 de lire în momentul în care a fost prinsă, relatează Daily Mail.

Bijuteriile purtate de Maria Meșter sunt decorate cu diamante de 18 carate și sunt identice cu cele furate din locuința Tamarei Ecclestone.

Două persoane, mamă şi fiu, reţinute de Poliţia Metropolitană în legătură cu jaful de bijuterii în valoare de 50 de milioane de lire sterline care a avut loc în decembrie din locuinţa londoneză a Tamarei Ecclestone, bogata moştenitoare a fostului director executiv din Formula 1 Bernie Ecclestone, au compărut sâmbătă în faţa instanţei, informează Press Association.

Maria Meșter, de 47 de ani, şi Emil-Bogdan Săvăstru, de 29 de ani, au fost inculpaţi pentru conspiraţie în scopul comiterii unui jaf în data de 13 decembrie, transmite Agerpres.

Inculpaţii au afirmat că sunt de naţionalitate română în momentul în care şi-au confirmat datele personale în tribunalul Westminster Magistrates din Londra, potrivit Press Association.

Cei doi vor rămâne în custodia poliţiei şi vor compărea din nou în instanţă pe 28 februarie, la Isleworth Crown Court.

Potrivit Poliţiei Metropolitane, arestările sunt în legătură cu jaful comis la o reşedinţa din Palace Green, Kensington, pe 13 decembrie.

La mijlocul lunii decembrie, poliţia a anunţat că a fost solicitată să intervină la o reşedinţă din Palace Green, supranumită ″aleea miliardarilor″⁣, în apropiere de Hyde Park, ″⁣din care au fost furate bijuterii de o valoare însemnată″⁣, precizează AFP.

Potrivit presei britanice, valoarea bunurilor furate ajunge la 50 de milioane de lire sterline (60 de milioane de euro), dar suma nu a fost confirmată de poliţie sau de un purtător de cuvânt din partea Tamarei Ecclestone.

Tamara Ecclestone şi familia sa, care nu erau la locuinţă în momentul producerii jafului, au afirmat că sunt ″supăraţi şi şocaţi″⁣, potrivit purtătorului lor de cuvânt.

Poliţia a precizat că doi bărbaţi, de 21 şi 31 de ani, arestaţi de asemenea în acest caz, au fost puşi în libertate, dar rămân în vizorul anchetatorilor, potrivit AFP.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO