Delfinii aduși recent din Ucraina fac spectacol împreună cu semenii lor de la Delfinariul din Constanța.  

Cele patru mamifere salvate din Harkov au încheiat perioada de carantină și specialiștii au ajuns la concluzia că se înțeleg bine cu cei din România.

Instructorii au început antrenamentele cu public, așa că vara aceasta vor da mai multe reprezentanții pentru turiștii de pe litoral.

Delfinii din Harkov, Kiki, Maya, Marusia și Veterok, au încheiat perioada de 30 de zile de carantină și au început spectacolele alături de Nini și de Chen Chen.

Din cauza războiului, nu mai avea cine sa aiba grijă de cei patru delfini din Harkov, așa că au fost aduși la noi în țară. Au stat mai întâi într-un bazin separat, iar acum au fost mutaţi împreună cu vedetele Delfinariului din Constanta.

Iulian Călin, directorul Delfinariului din Constanța: "Am ajuns la momentul în care încercăm exerciții comune, o armonizare comună între cele două exerciții și, dacă vreți, școli de lucru cu mamiferele marine”.

”Nici noi nu ne-am așteptat să se acomodeze așa de bine”

Florin Mazilu, dresor: "S-au acomodat neașteptat de bine. Nici noi nu ne-am așteptat să se acomodeze așa de bine, în atât de scurt timp. Nu se bat pentru teritoriu, nu se înghiontesc, mai este puțin de lucru, dar noi sperăm că, pe viitor, va fi mult mai bine”.

Olena Komogorova, dresoare din Ucraina: "Pas cu pas, în fiecare zi ne adaptăm câte puțin în acest bazin și cu acești colegi. Sunt foarte recunoscătoare managementului parcului zoo și colegilor români care ne susțin".

Ca o noutate, în spectacol apar și Alex, Zosya și Loredana, trei lei de mare aduși tot din Ucraina.

Reporter: E prima dată când veniți?
Bărbat: N-am mai fost de acum 20 de ani, dar plăcut impresionat”.

Vor începe cu două spectacole pe zi

Foarte încântați au fost, bineînțeles, copiii.

Fetiță: Mi-a plăcut când domnii aceia s-au urcat pe delfini și i-au dus afară.
Reporter: Îți plac delfinii?
Fetiță: Da”.

Reporter: Ce ți-a plăcut la leii de mare?
Fetiță: Când au mers aici, pe lângă noi”.

Cei patru delfini din Ucraina vor avea la început două spectacole pe zi, împreună cu Nini şi Chen-Chen. Apoi trei reprezentanţii zilnic în cursul săptămânii şi patru în weekend.