De ce ar fi murit de fapt fostul vicar englez care i-a lăsat o avere lui Florin. Ce scrie în testament

Ultima actualizare: 09-06-2020 10:30
Florin Marin și vicarul britanic Philip Clements - 2
Daily Mail

Presa britanică face noi dezvăluiri despre moartea fostului vicar englez Philip Clements, care i-a lăsat moștenire partenerului său român Florin Marin peste 280.000 de euro.

Philip Clements a murit singur într-un spital din București, din cauza restricțiilor impuse pe timpul pandemiei de coronavirus.

Potrivit Daily Mail, starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat după ce nu a mai avut acces la medicamentele ce îi fuseseră prescrise în Marea Britanie, pentru problemele de inimă.

"Însă, familia lui Clements a aflat despre aceste probleme abia atunci când fratele său mai mic, Tony Clements, a primit un telefon de la Florin prin care era anunțat că Philips decedase cu 30 de minute mai devreme", scrie Daily Mail.

I-a lăsat fratelui prin testament două fotografii de familie

 

Fratele lui Clements a povestit că Florin l-a sunat într-o seară, pentru a-i da vestea și că nu părea în niciun fel afectat de ceea ce se întâmplase.

"Mi-a spus că a plâns două zile, însă el m-a sunat chiar în noaptea în care Philip murise și cu siguranță că nu plângea când am vorbit la telefon. Era la 40 de minute după ce fratele meu murise și nu plângea deloc", a povestit bărbatul.

Florin l-a informat, de asemenea, că fratele său îi lăsase, prin testament, două fotografii de familie, în condițiile în care frații lui Philip erau singurii moștenitori ai averii acestuia, înainte ca fostul vicar să-l întâlnească pe român, în 2015.

În schimb, Florin Marin a primit, în urma decesului fostului vicar, un apartament în valoare de 100.000 de lire sterline și 150.000 de lire sterline de pe urma unei asigurări de viață.

În plus, el va beneficia până la sfârșitul vieții lui de o pensie lunară de 2.000 de lire de pe urma soțului care a decedat la 81 de ani.

Însă, suma totală pe care Philip Clements ar fi cheltuit-o pentru român s-ar ridica la 500.000 de lire sterline (560.000 de euro).

"Philip i-a cumpărat totul - haine de firmă, biletele la zborurile România - Anglia și înapoi. A avut un stil de viață scump acest tip, dar apoi pentru el totul a fost gratis. Philip a fost orbit de faptul că un tânăr dorea să stea cu o o persoană ca el. De ce ar vrea cineva care are 20 de ani să-și dorească pe cineva care merge spre 80 de ani? Nu e nevoie de știință ca să-ți dai seama de ce. Dar nu sunt supărat din cauza banilor. Aș prefera ca fratele meu să fie încă în viață. Ceea ce ne enervează este modul în care a fost tratat", a declarat Tony Clements, în vârstă de 71 de ani, pentru Daily Mail.

Cei doi se împăcaseră în urmă cu câteva luni

 

Daily Mail a scris, în urmă cu trei luni, că cei doi s-au mutat împreună în București, după ce timp de un an au avut o relație deschisă.

"Știu că nu trebuie să-l deranjez atunci când este ocupat și că trebuie să-i ofer spațiu. El merge în cluburile gay din București, o dată pe săptămână, iar eu sunt de acord cu asta. El se simte bine în mijlocul celor care sunt de aceeași vârstă cu el, este important când există o astfel de diferență de vârstă între parteneri. Amândoi am învățat multe în acești ani", declara atunci fostul vicar pentru The Sun.

Clements susținea tot atunci că folosea banii din pensia de vicar și de fost profesor pentru a plăti viața lor în București.

"Trebuie să fim atenți la cheltuieli, dar viața în România este mai ieftină decât în Anglia, astfel că sunt bani. Putem să ne permitem să mergem la cinema sau la restaurant ocazional", a spus bărbatul.

După ce și-au făcut publică relația, cei doi s-au confruntat cu un val de critici, însă fostul vicar a declarat că “nu sunt un cuplu dezgustător, așa cum susțin criticii lor” și că oamenii nu ar trebui să-i judece fără să-i cunoască.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO