Cum și-au împodobit românii casele pentru Sărbători. Amenajarea poate costa mii de euro

14-12-2020 17:55


Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă și plină de restricții, mai mulți proprietari de case din jurul Bucurestiului s-au gândit să-i semnalizeze Moșului drumul, ca nu cumva să-i uite cu cadourile.

 

Așa că și-au împodobit casele pe exterior: cu luminițe de la acoperiș, până la aleile care duc spre intrarea în locuință. Și grădinile sunt pline de culoare, pentru că e bine să simțim sărbătorile.

Ioana locuiește în Corbeanca, aproape de București. Cum anul acesta, petrecerile sunt interzise, va rămâne acasă de sărbători, într-un decor de vis.

200 de metri de ghirlande colorate conturează acoperișul casei, iar perdelele curgătoare și steluțele completează tabloul de Crăciun.

Proprietara unei case: „Ideea a fost să concep niste ghirlande care curg, ca un sloi de gheață, dar nu mi-a ieșit, astfel am ales niște culori care să dea această impresie."

Dar proiectul nu este încă finalizat.

Proprietara unei case: „Trebuie să continui cu niste ghirlande în jurul micului ponton și o perdea de luminițe peste brazii din stanga și aici ne oprim. Aici am pus niste steluțe, care din exterior nu par simetice, dar, din interiorul casei, sunt centrate pe jumătatea ferestrei și se văd foarte frumos.”

Până acum, ce se vede în imagini, a costat-o în jur de o mie de euro.

Și milionarul Cristian Țânțăreanu a alocat fonduri pentru decorarea proprietății sale din Corbeanca, dar nu la fel de mult ca în anii trecuți, pentru că nu prea are cu cine să admire decorațiunile.

Cristian Țânțăreanu: „La mine, au făcut colegii mei din curte, care lucrează. Le-au luat pe cele de anul trecut, au mai cumpărat câteva noi și gata. Am pus și la lac, dar de pomană, pentru că anul acesta nu putem depăși cu 2-300. Eu am familie mare."

Designerii susțin că intrarea în locuință este cea mai importantă, după regula prima impresie contează.

Într-un loc, proprietarul a profitat de decorul natural și a împodobit brazii crescuți în fața casei. A creat la intrare un tărâm magic, în care a reconstituit povestea lui Moș Crăciun, în care Rudolf este gata pregătit să ducă toate cadourile către copii.

Amenajarea locuinței cu ajutorul unui specialist ne poate costa și câteva mii de euro, însă nu e greu să ne punem amprenta personală în amenajarea casei de Crăciun.

Laura Boghiu, designer: „Dacă le faci tu singur, cumperi doar produsele. Se găsesc ghirlande la 40 de metri lungime, la doar 80 de lei și cu 40 de metri lungime, ai suficient să înconjori toată casa, să mergi până la etajul 3 și înapoi. Deci, e suficient metraj pentru o împodobire mare. Recomand beculețele, ghirlandele, inclusiv perdeaua din spatele meu a fost 80 de lei și are 4 metri lungime, pe 2 înălțime."

Cum calea Moșului este gata semnalizată, toată lumea îl așteaptă.

Ioana: „Aici aș vrea să-mi lase Moș Crăciun un pachet mare, de fapt, nu, un pachet mic și consistent, pe care să scrie: „Pandemia a luat sfârșit!” Asta este tot ce-mi doresc."

 


VIDEO PROTVPLUS.RO