Cum să cureți mierea de pe linguriță - trucul simplu cu ulei
Mierea este un aliment foarte sănătos și delicios, dacă este consumat în cantități limitate. Dar ce ne facem cu mizeria pe care o lasă în urmă? Cu siguranță știi cât de greu este de curățat mierea de pe linguriță sau de pe blatul de bucătărie.
Totuși, există câteva trucuri cu ajutorul cărora nu te vei mai feri de miere și nici curățarea tacâmurilor nu va mai fi atât de grea.
Lingurița de miere – cum se curăță rapid
Pentru a preveni lipirea mierii de linguriță, încearcă următoarele metode:
Unge lingurița cu ulei: Înainte de a folosi lingurița pentru miere, unge-o ușor cu un strat subțire de ulei de gătit sau ulei vegetal. Acest lucru va crea o barieră între miere și linguriță, făcând mai puțin probabil să se lipească.
Folosește apă caldă: Dacă folosești o linguriță pentru a scoate miere dintr-un borcan, poți înmuia lingurița în apă caldă înainte de a o băga în borcanul de miere. Apa caldă va ajuta la prevenirea lipirii mierii de linguriță.
Pulverizează cu spray de gătit antiaderent: Poți utiliza, de asemenea, un spray cu ulei, pentru a unge ușor lingurița înainte de a o folosi în borcanul de miere.
Îngheață lingurița: Dacă ai timp, poți încerca să îngheți lingurița pentru câteva minute înainte de a o folosi la miere. Temperatura rece poate reduce lipirea mierii.
Folosește un instrument special: Ia în considerare utilizarea unui instrument special pentru miere în locul unei lingurițe obișnuite. Acestea sunt concepute cu canale sau striuri care permit mierii să alunece ușor.
Materialele cele mai bune pentru miere
Mierea poate fi depozitată în mai multe tipuri de recipiente și materiale. Cele mai bune materiale pentru depozitarea mierii sunt cele care sunt sigure din punct de vedere alimentar, nu reacționează cu mierea și mențin calitatea și prospețimea acesteia.
Borcanele din sticlă de calitate sunt o alegere excelentă pentru depozitarea mierii. Sticla este inertă, ceea ce înseamnă că nu va reacționa chimic cu mierea, păstrând astfel gustul și calitățile sale naturale.
Cutiile sau borcanele din oțel inoxidabil sunt, de asemenea, o opțiune bună pentru depozitarea mierii. Oțelul inoxidabil este durabil, nu reacționează cu mierea și nu lasă miros sau gust neplăcut.
Unele vase de ceramică sunt potrivite pentru depozitarea mierii.
Nici plasticul nu este rău, dacă este unul de calitate și poate fi într-un recipient închis ermetic.
Când vine vorba despre a manipula mierea, cele mai bune sunt ustensilele de silicon. Acestea au capacitatea de a nu se lipi atât de tare de miere precum inoxul sau lemnul.
Lucruri pe care nu le știai despre miere
Adevăr sau mit? Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre miere.
► Mierea cristalizată este miere alterată - Fals
Există multe idei greșite când vine vorba de cristalizare, cunoscută și sub numele de granulare. Cristalizarea este un proces natural al mierii.
Principala cauză a acestui fenomen este compoziția mierii. În mod obișnuit, mierea conține zaharuri naturale și aproximativ 20% apă. Deoarece aceasta este saturată, glucoza se poate separa de apă și forma cristale. Cu toate acestea, mierea rămâne în mare parte neschimbată și la fel de gustoasă.
► Mierea este o alternativă excelentă la îndulcitori artificiali și zahărul de masă - Adevărat
Mierea conține nutrienți, cum ar fi vitamine și minerale, pe care îndulcitorii artificiali nu le au. Și pentru că mierea este mai dulce decât zahărul de masă, poți folosi mai puțin pentru a obține același efect.
►Mierea mai închisă la culoare sau "spumă" albă e deasupra înseamnă că mierea s-a stricat – Fals
Mierea vine în toate culorile și aromele. Culoarea, gustul și chiar mirosul pot varia în funcție de sursa nectarului florilor, regiune, sol și climă. De asemenea, temperaturile mai ridicate, depozitarea și vechimea tind să întunece mierea și să-i schimbe aroma.
"Spuma" albă care apare la suprafața mierii este pur și simplu aer. Această "spumă" rezultă din bulele mici de aer din miere care scapă la suprafață.
Așadar, data viitoare când vezi acest lucru, nu arunca mierea!
► Mierea poate fi folosită în îngrijirea pielii – adevărat.
Poate fi un ingredient excelent în produsele cosmetice făcute în casă.
Mierea nu are gluten. Nu conține grâu, orz, secară sau ovăz ori produsele lor secundare.
Mierea poate fi folosită pe răni. Până la începutul secolului al XX-lea, mierea era folosită ca terapie tradițională în lupta împotriva infecțiilor. Are efect antiseptic bine cunoscut pe scară largă.
► Toate albinele produc miere - fals.
Există aproape 20.000 de specii cunoscute de albine în lume. Din acest număr, doar 5% produc miere comestibilă.
Mierea este singura sursă de hrană produsă de o insectă care este consumată de oameni. Dintre cele peste 950.000 de specii cunoscute de insecte din lume, albinele de miere sunt singurele insecte care produc hrană comestibilă pentru oameni.
► Mierea poate ajuta la calmarea durerii de gât – adevărat
Data viitoare când te ustură în gât, ia o linguriță de miere. S-a constatat că mierea ajută la ameliorarea simptomelor durerilor de gât. Un studiu recent realizat de o echipă de la Facultatea de Medicină din Pennsylvania a constatat că mierea poate oferi părinților o alternativă eficientă și sigură la alte medicamente pentru suprimarea tusei.
Mierea este o sursă excelentă de energie naturală. Compoziția mierii, nivelurile de carbohidrați și glucoză, pot ajuta la furnizarea de energie de durată.
Carbohidrații sunt combustibilul principal pe care îl folosim pentru energia noastră și sunt necesari în dieta noastră pentru a ajuta la menținerea glicogenului muscular.
Mierea nu se strică niciodată. Cu toate acestea, mierea își poate pierde aroma și gustul dacă nu este depozitată corespunzător. Datorită compoziției mierii, aceasta absoarbe umiditatea ca un burete. Mierea păstrată corespunzător își păstrează calitatea mult mai mult decât data imprimată pe borcan.
Ce trebuie să știi este că mierea are o mulțime de calorii. Pentru 14 grame de miere vei consuma în jur de 65 de calorii, așa că ai mare grijă la cantitatea pe care o consumi și cât de des o faci, dacă vrei să ai un stil de viață sănătos.
Chiar dacă este un îndulcitor natural, cantitatea excesivă de miere poate contribui la aportul caloric total și poate duce la creșterea în greutate. De asemenea, amintește-ți că mierea este o sursă de carbohidrați, în special glucoză și fructoză, și ar trebui să fie inclusă într-o dietă echilibrată și sănătoasă.