Cum arată Cripta Regală în care a fost coborât sicriul Prințului Philip. ILUSTRAȚII

Dată publicare: 20-04-2021 10:07
Dată actualizare: 20-04-2021 10:54


Funeraliile prințului Philip

Sicriul purtând trupul neînsufleţit al Prinţului Philip a fost coborât, sâmbătă, în "Royal Vault", cripta veche de 200 de ani din capela St. George, unde a avut loc ceremonia de înmormântare a ducelui de Edinburgh.

Sicriul va rămâne în acest cavou până la decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi soţi se vor odihni astfel împreună în capela Memorial a regelui George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta a II-a.

Vedeți ilustrații ale Criptei Regale în Galeria Foto.

Întreaga planetă a urmărit sâmbătă cum sicriul cu trupul neînsuflețit al Ducelui de Edinburgh a fost coborât în Cripta Regală cu ajutorul unui lift, printr-un pasaj cu o lungime de 15 metri.

Cripta a fost construită între 1810 și 1814 și se află sub Capela Albert Memorial, construit ulterior de Regina Victoria în memoria soțului ei, Prințul Albert. Prima persoană îngropată aici a fost Regina Charlotte, soția Regelui George al III-lea, care a decedat în 1818. George al II-lea avea să fie îngropat tot aici, trei ani mai târziu, potrivit Mirror.

În Cripta Regală au fost înmormântați și George IV-lea, în 1930 și William al IV-lea, în 1937.

Capela St. George a fost extinsă ulterior, cu o nouă criptă construită, în care a fost înmormântat tatăl Reginei Elisabeta a II-a, George al VI-lea. Tot aici se află sicriul Reginei Mamă Elisabeta și cenușa Prințesei Margaret.

Cripta Regală este căptușită cu piatră și are un altar mic la capătul îndepărtat. De-a lungul fiecărui perete sunt rafturi care țin sicriele.

Nu a mai avut niciun „rezident permanent” din anii 1930, însă cripta este folosită în timpul funeraliilor la Windsor. De obicei, sicriele rămân în Cripta Regală până când sunt transferate la locul de veci.

Spre exemplu, cânda murit mama Prințului Philip, prințesa Alice de Battenberg, în 1969, sicriul cu trupul neînsuflețit a fost coborât în Cripta Regală și a rămas acolo până în 1988, când a fost mutat la Ierusalim.

Același lucru se va întâmpla și cu sicriul Prințului Philip, care va fi mutat, după decesul reginei Elisabeta, în capela Memorial a regelui George al VI-lea.

Sursa: Mirror


VIDEO PROTVPLUS.RO