”Copil vampir” îngropat cu fața în jos și picioarele prinse în lacăt, descoperit într-un cimitir
Arheologii polonezi au descoperit într-un cimitir nemarcat rămășițele unui ”copil vampir” din secolul al XVII-lea, îngropat cu fața în jos și picioarele blocate cu un lacăt.
Cercetătorii polonezi au dezgropat rămășițele a ceea ce ei cred că este un ”copil vampir” din secolul al XVII-lea, care a fost îngropat cu fața în jos și blocat cu picioarele blocate de un lacăt, într-un efort probabil de a potoli temerile sătenilor că acesta s-ar mai întoarce din morți, a declarat arheologul Dariusz Polinsli pentru Insider.
Rămășițele scheletice ale copilului, despre care antropologii cred că avea între 5 și 7 ani, au fost descoperite într-un cimitir nemarcat din satul polonez Pień, lângă Ostromecko.
Necropola, care se traduce literal din greacă în „orașul morților”, este, de asemenea, locul în care arheologii au descoperit o femeie „vampir” anul trecut, care a fost îngropată tot cu un lacăt atașat de degetul mare de la picior și cu o seceră întinsă pe gât, menită să-i taie capul dacă ar încerca să învie din morți.
Profesorul de arheologie Dariusz Poliński de la Universitatea Nicolaus Copernic, care a condus ambele săpături, a declarat că cele două morminte au fost găsite la doar doi metri unul de celălalt în cimitir, despre care echipa sa îl consideră a fi unul improvizat pentru „excluși” sau cei care nu erau acceptați în cimitirele creștine din diverse motive.
Ce îi făcea pe oamenii din Evul Mediu să creadă că aveau de-a face cu vampiri
Poliński a spus că el și cercetătorii săi au descoperit aproximativ 100 de morminte în cimitir, multe dintre ele prezentând tehnici de înmormântare neregulate, inclusiv tactici „anti-vampirice” folosite pentru a opri oamenii să se „întoarcă din mormânt”, inclusiv lacăte triunghiulare atașate la picioare, pentru a-i păstra astfel legați de pământ, dar și dovezi că locurile de morminte au fost deranjate sau săpate după înmormântarea inițială.
Există mai multe motive pentru care o persoană ar fi putut fi îngropată într-un astfel de cimitir, a spus Poliński. Este posibil ca individul să fi manifestat un comportament ciudat în viață, care i-a făcut pe alții să se teamă de el, sau ar fi putut suferi de o boală, cu o condiție fizică neobișnuită, care le-a afectat aspectul.
„S-ar putea să fi fost și o persoană care a murit violent și brusc în circumstanțe ciudate”, a spus Poliński. „Moartea subită a fost adesea considerată ceva de care oamenii ar trebui să se teamă”.
Sătenii din secolul al XVII-lea erau, de asemenea, predispuși să se teamă cu privire la copiii îngropați care nu au fost încă botezați sau botezați, precum și oamenii care au murit prin înec.
”Înmormântarea vampirilor”, o practică comună în Europa creștină
Poliński a spus că arheologii au găsit, de asemenea, o colecție de oase libere în apropierea mormântului copilului, precum și o femeie însărcinată cu un făt determinat a avea aproximativ 6 luni.
Matteo Borrini, lector principal de antropologie criminalistică la Universitatea John Moore din Liverpool, le-a declarat anul trecut celor de la Insider că practica „înmormântării vampirilor” a fost comună în Europa creștină, începând din secolul al XIV-lea.
Oamenii au asociat focarele „vampirice” cu perioade de decese în masă care erau inexplicabile la acea vreme, dar acum se presupune că ar fi fost pandemii sau otrăviri pe scară largă.
Gândul obișnuit era că acești „vampiri” își vor vâna și ucide mai întâi membrii familiei, apoi se vor muta la vecini și la alții din sat, urmărind cu înțelegerea noastră modernă răspândirea bolilor contagioase, a spus Borrini pentru Insider.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Polonia, copil, vampiri, dezgropat, evul mediu,
Dată publicare:
11-08-2023 12:41