Cine este inamicul nr. 1 al deținuților din Germania. Când apare Yem, toți tremură


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 08 Noiembrie 2018 09:39
Categorie: Stiri Diverse

Singurul câine din lume antrenat să descopere atât droguri cât și ... telefoane mobile, este inamicul numărul unu al deținuților din închisorile germane. 

Asta pentru că acei deținuți care reușesc să facă rost de un mobil au multă putere - pot să-și conducă afacerile necurate, chiar din închisoare, pot influența martori sau pot pune la cale planuri de evadare.

Însă nu-l pot păcăli pe rottweiler-ul Yem, care adulmecă telefoanele mobile, oriunde ar fi ascunse. De fiecare dată când rottweilerul Yem vine ... "în vizită" la diferite penitenciare din landul Renania de Nord-Westfalia, deținuții sunt în alertă.

Nu contează că "inspecția" îi găsește în celulele, în sala de mese sau la atelierele unde au dreptul să muncească.

Câinele este, adesea, cel mai bun prieten al omului. Dar poate fi inamicul telefoanelor mobile! Oriunde ar fi ascunse, Yem le adulmecă și adio planuri de comandă a drogurilor prin e-mail ori tentative de evadare puse la cale cu ajutorul Google Maps.

Yem a fost în misiune la un penitenciar din Koln și, cu acest prilej, a făcut și o demonstrație pentru presă. Reporterul a ascuns un telefon mobil într-un aspirator, în timp ce subofițerul care face echipă cu câinele dresat a rămas în exterior. Apoi, doar i-a dat o comandă... iar Yem a intrat în acțiune. Au trecut doar 23 de secunde până a găsit telefonul pitit.

Yem este antrenat să adulmece substanțele chimice din bateria mobilului, dar și grăsimea sau sudoarea care rămân pe carcasă. Deținuții nu sunt deloc încântați de talentele câinelui detectiv. Telefoanele mobile sunt aur curat pentru deținuți.

Reporterul a vorbit cu un fost condamnat la ani grei de închisoare pentru omor deosebit de grav: "Când eșți închis, ești considerat un "rege" dacă ai telefon mobil. Poți organiza orice fără știrea gardienilor, întâlniri între complicii din exterior, influențarea martorilor, afaceri cu droguri..."

Peter Biesenbach, ministrul Justiției, landul Renania de Nord, Westphali: "Am reuși să contracarăm traficul și consumul de droguri într-o măsură mult mai mare, dacă am reuși să eliminăm telefoanele mobile din închisori."

Fost deținut: "Dacă eșți găsit cu un telefon mobil în posesia ta, trebuie să te aștepți la sancțiuni drastice: izolare, interzicerea vizitelor... Și să nu-ți mai faci iluzii că ai putea fi eliberat înainte de termen."

Iată de ce e nevoie de un patruped în uniformă, cu simțuri ascuțite și bine antrenate! Acest rottweiler este primul câine care poate depista telefoane mobile. Însă asemenea misiuni sunt istovitoare pentru el.

Controlul în trei închisori, spun specialiștii, îl solicită la fel ca efortul pe care îl face un atlet care aleargă 30 de kilometri.

Reacția surprinzătoare a unui fost gardian nazist în sala de judecată
Unul dintre cei mai periculoși deținuți le-a povestit elevilor despre viața în închisoare
Doi deținuți au rupt-o la fugă din sala de judecată. Ce a făcut judecătorul
VIDEO PROTVPLUS.RO