Chisălița de dude și vișine și tocanul de oaie, vedetele culinare la o petrecere din Gorj. Cum se prepară

×
Codul embed a fost copiat

A fost petrecere mare într-o comună din Gorj, unde localnicii sunt dornici să primească turiști. Au pus pe foc ceaunele și au gătit bunătăți după rețetele locului. În scurt timp, s-a făcut coadă.

Pentru că s-au bucurat de succes, oamenii fac planuri să deschidă pensiuni sau puncte gastronomice locale.

Localnicii din Mușetești au încins o petrecere de pomină în pădure, la marginea satului. Comuna de la poalele munților Parâng, nu departe de Rânca, se bucură de peisaje de vis. Sătenii s-au gândit să le facă celebre, odată cu bucatele tradiționale.

Localnică: "Chisăliță de dude și vișine. Cred că sunt singura care mai face chisăliță în județul Gorj, am rețeta de la bunica mea. Se fierb fructele și se îngroașă cu făină de mălai".

Gospodină: "Avem brânza, amestec cu mirodenii. O punem aici pe plăcințică și acum o modelăm, ia uitați".

Citește și
Mucenici
Mucenicii, desertul preferat al primăverii. Cum se prepară mucenicii și cât timp se mănâncă

Reporter: Cum e?

Turist: "Foarte bună! Gustul, nemaipomenit".

Localnic: "Cea mai bună prăjitură rămâne gogoașa. Savurați cu încredere".

După ce mâncarea a fiert în ceaune, s-a făcut repede coadă.

Turist: "Toate ne tentează, așteptăm să gustăm din toate, greu de ales".

Localnic: "Tocan de oaie tradițional, foarte bun".

Șocalnică: "Mălai cu varză. În zona noastră se practică așa ceva".

Primarul comunei spune că în zonă au apărut cateva pensiuni, iar infrastructura a fost modernizată.

Cosmin Băban, primarul comunei Mușetești: "Drumurile sunt foarte bune. În decursul a opt ani de zile am avut 22 de kilometri de asfalt. În comuna Mușetești, toate satele sunt asfaltate. Agroturismul poate fi dezvoltat 100%".

Rețetele originale vor fi tipărite, ca să nu se piardă. Iar localnicii sunt sfătuiți să-si transforme casele în puncte gastronomice locale. Planurile de afaceri s-au făcut între o porție de mancare și o un dans.

Ambianță cu horă de mână cu multă lume, la 04.00 și se aude tipa cântând – hai cu danțul, joacă lumea joacă, nimeni nu poate să mă-ntreacă, joacă lumea bine, hai cu danțul iar așa nană vină lângă mine.

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Citește și...
Cum să prepari o socată tradițională delicioasă. Secretele pe care trebuie să le știe gospodinele
Cum să prepari o socată tradițională delicioasă. Secretele pe care trebuie să le știe gospodinele

Descoperă cum se prepară o socată tradițională, dar și care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestei băuturi răcoritoare.

Mucenicii, desertul preferat al primăverii. Cum se prepară mucenicii și cât timp se mănâncă
Mucenicii, desertul preferat al primăverii. Cum se prepară mucenicii și cât timp se mănâncă

Sărbătoarea Mucenicilor din 2024 este un eveniment cu tradiție ce are loc în fiecare an pe data de 9 martie în România. Iată ce reprezintă, de fapt, această sărbătoare.  

Ce este și cum se prepară lichiorul de ouă – eggnog. Rețete pentru lichior de ouă clasic sau fără alcool de Crăciun
Ce este și cum se prepară lichiorul de ouă – eggnog. Rețete pentru lichior de ouă clasic sau fără alcool de Crăciun

Probabil că ai auzit deja de lichior de ouă, fie că ai văzut prin magazine ori l-ai văzut adesea în filmele americane. Această bătură tradițională de Crăciun conține alcool și este un lichior aromat adesea servit cald.

Cum se prepară blatul de pizza perfect: iese crocant la exterior și pufos la interior
Cum se prepară blatul de pizza perfect: iese crocant la exterior și pufos la interior

În cele mai multe situații, pizza poate fi cumpărată la un preț atât de accesibil dintr-un restaurant, iar pregătirea ei în casă poate părea un efort prea mare. Dar odată ce descoperi secretele blatului de pizza perfect, îți vei schimba părerea.

Langoșul ar putea ajunge și în restaurantele din Timișoara. Cum se prepară în Capitala Europeană a Culturii
Langoșul ar putea ajunge și în restaurantele din Timișoara. Cum se prepară în Capitala Europeană a Culturii

Deliciosul langoş umplut cu brânză și azvârlit apoi în ulei încins este cel mai căutat produs de cei care vizitează Timişoara. Pare gustarea perfectă între două evenimentele culturale.  

Recomandări
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, valabilă până joi seară, și două avertizări Cod galben de viscol şi vânt puternic, valabile până vineri dimineață.

Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie
Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie

Continuă ancheta în cazul tragediei aviatice din Kazahstan. Autoritățile au găsit cutia neagră a aparatului de zbor, cu ultimele convorbiri din cabina de pilotaj.

Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”
Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”

Boarding Pass, site specializat în ştiri din aviaţie, continuă verificările vizând facturile prezentate de prim-ministrul Marcel Ciolacu ca dovadă a faptului că și-a achitat personal călătoriile cu avioane private în 2022.