Cercetători: Consumul de bere poate „ajuta la prevenirea bolilor cerebrale mortale”
Oamenii de știință din Italia spun că băutul unor anumite tipuri de bere poate ajuta creierul să elimine toxinele dăunătoare care cauzează tulburările mintale, scrie The Sun.
Ei au descoperit că hameiul - florile folosite pentru a da berii aroma sa amară - conține antioxidanți care pot ajuta la reducerea formării plăcilor de proteine în creier, care sunt strâns legate de boala Alzheimer.
Tettnang, un tip de hamei cultivat în Germania și găsit în chihlimbar, a fost cel mai bun la curățarea plăcilor periculoase.
Aceste beri conțin, de asemenea, niveluri ridicate ale unui anumit antibiotic despre care se crede că reduce inflamația din creier și poate avea efecte benefice la persoanele cu boala Alzheimer, au spus experții.
Dar cercetătorii s-au grăbit să sublinieze că studiul lor nu îndeamnă spre un consum mai mare de bere, deoarece alcoolul este, de asemenea, un factor pentru boala Alzheimer.
Acest lucru se datorează faptului că consumul excesiv de alcool accelerează atrofierea creierului, ceea ce provoacă declinul cognitiv.