Cât de important este sportul în această perioadă. Recomandările nutriționiștilor după sărbători

Ultima actualizare: 27-12-2020 20:07

În a treia zi de Crăciun, mulți s-au întors la sala de sport ori la patinoar, bucuroși să facă mișcare, după ce s-au înfruptat din mâncăruri bogate în calorii.

 

Cei care nu au abonament sau talent la patinat, au ales plimbările lungi pe afară, binevenite pentru organismul asediat de sarmale și piftie.

La un patinoar din Albă Iulia, părinții au ieșit împreună cu cei mici, dornici să facă mișcare.

Reporter: „Cum vă descurcați?”

Bărbat: „E prima dată. Un pic cam greu, că nu ne-am dat de anul trecut."

Femeie: „Tocmai din aia, să mai dăm jos din tiramisu, din sărmăluțe și pentru bunăstarea noastră."

Băiat: „Am căzut de două ori și vreau să învăț, să mă dau mai bine.”

La o sală din Cluj l-am găsit pe Denis, hotărât să rămână în formă în aceste zile cu mese îmbelșugate. Vrea să se antreneze intens.

Denis: „Astăzi, având în vedere că este duminică, prefer să fac un full body, adică încerc să fac cât de multe grupe musculare posibile și așa o să ard mult mai multe calorii.”

La fel procedează sute de tineri care, după o săptămână de pauză, au revenit unde le place cel mai mult, la sala de forță.

Marius Bradea: „Trebuie să venim la sală, ca să ardem caloriile pe care le-am depozitat în timpul meselor copioase de sărbători. Recomand moderația, și înainte de sărbători, și în timpul sărbătorilor și după sărbători. E cheia."

Daniel Budean: „Astăzi vreau puțin să îmi reitru în ritm, vreau să fac un pic de cardio și niște exerciții pentru piept, spate, brațe."

Trei grade arătau termometrele la Iași, dar parcurile și zonele pietonale erau pline de oameni ieșiți să facă mișcare.

Reporter: „Altă activitate mai faceți astăzi, dacă tot e vreme frumoasă?”

Tânără: „Nu, doar ne plimbăm.”

Reporter: „De mâine vin ninsorile!”

Tânără: „Foarte bine, abia aștept!"

Nutriționiștii ne recomandă să nu renunțăm la mișcare în această perioadă. O oră de alergare intensă poate arde până 700-800 de calorii. Este bine să facem pauze de un minut la fiecare 10-15 minute de alergare, însă, pentru cei mai în vârstă, chiar și o simplă plimbare este mai bună decât să rămână ore întregi pe canapea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO