Noile tendințe în materie de scaune pentru birou. Sumele investite
Petrecem la birou cel puţin o treime din timpul nostru, fără să realizăm că o postură greşită ne afectează sănătatea, pe termen lung.
Astfel, ne putem trezi după câţiva ani, cu dureri lombare sau cervicale, provocate de statul într-un scaun nepotrivit. În aceste condiţii, tot mai multe companii, au început să înlocuiască vechile scaune de birou, cu unele moderne, pentru a spori randamentul şi confortul angajaţilor.
Peste 85 la sută din angajaţi asociază confortul la birou cu calitatea scaunului pe care stau, potrivit unui studiu recent, făcut de o companie americană de profil, la care au răspuns peste 250 de mii de angajaţi din sănătate, IT, vânzări şi telecomunicaţii. Cătălin, de pildă, munceşte 10 ore pe zi şi pune confortul pe primul plan.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cătălin Modorcea, specialist în marketing online: "Pe termen mai lung, chestiile astea se acumulează şi atunci e important să stai confortabil în fiecare zi. Am lucrat şi de acasă şi am avut scaune mai puţin confortabile de acasă."
Biroul în care lucrează Cătălin a fost dotat cu scaune ergonomice de înaltă calitate. Investiţia s-a ridicat la 50 de mii de euro.
Oana Craioveanu, co-fondator Impact Hub: "Ne-am dat seama cât de importantă este pentru toţi clienţii noştri partea de mobilier, atât birourile, dar mai ales scaunele, şi încă din 2016 am ales să investim în cele mai bune scaune."
În ultimii 5 ani, un singur magazin de mobilier de la noi din ţară a vândut peste 20 de mii de scaune ergonomice.
Reprezentant mobilier office: "Putem foarte bine să ne lăsăm pe spate, să ne odihnim puţin, inclusiv coloana vertebrală şi apoi revenim la poziţia iniţială, printr-un mecanism de deblocare care ne asigura că nu ne loveşte spătarul în momentul în care deblocam poate şi accidental mecanismul."
O variantă de lux este acest scaun cu design futurist, expus la Muzeul de Arta Modernă din New York.
Horațiu Didea, manager Workspace Studio: "80 la sută din clienţii noştri sunt firme din sectorul IT, urmate de firme din sectorul industrial şi de servicii. În ultimul an, cerinţa a fost în principal pentru scaune ergonomice, urmate de birouri ajustabile pe înălţime."
Cea mai importantă este însă postura - de care nu toată lumea ţine cont, spun medicii.
Cea mai frecventă greşeală atunci când vă aşezaţi la birou este să ţineţi capul înclinat în faţă, iar umerii la fel. Corect este să priviţi înainte, iar bărbia să fie paralelă cu suprafaţa de lucru. O altă greşeală des întâlnită este să vă sprijiniţi capul în palmă, pentru că vă solicitaţi prea tare gâtul şi spatele. Iar dacă credeţi că staţi relaxaţi, picior peste picior, medicii vă contrazic. Corect este să avem ambele picioare înclinate la unghi mai mare de 90 de grade.
Mihai Adrian Csitescu, medic neurochirurg: "Se pot accentua coloane cu predispoziţie scoliotică, se pot accentua cifoze. Tranzitul este afectat, este încetinit, circulaţia venoasă la nivelul membrelor inferioare poate suferi."
Pe lângă postura corectă, importante pentru sanatea angajaţilor sunt şi lumina din birou, dar şi nivelul de zgomot sau de temperatură.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!