Bucătarii au sărbătorit mai târziu Revelionul, dar cu mâncăruri alese. „E și rândul nostru”

×
Codul embed a fost copiat

Odată ce sărbătorile de iarnă au trecut, iar ecourile petrecerilor de Revelion s-au mai stins, sâmbătă noapte a venit rândul bucătarilor să sărbătorească intrarea în noul an.

Și au făcut asta cum au știut ei mai bine, și-au ascuțit cuțitele, au încins cratițele și au pregătit adevărate minuni gastromomice. Iar toate bunătățile au fost așezate pe mese întinse la un conac de lângă Sibiu.

După ce s-au răsfățat cu șampanie și preparate ispititoare, petrecăreții s-au mutat pe ringul de dans, de unde au plecat abia spre dimineață.

Bucătarii adunaţi la Orlat pentru a trece, simbolic, în noul an, nu au renunţat la uniformă imaculată, chiar dacă a fost zi de sărbătoare pentru ei. Şi, odată ce prima şampanie a fost desfăcută, s-a dat startul petrecerii.

Aşa cum era de aşteptat, mesele au fost încărcate, iar oferta variată, purcel de lapte rumenit domol în cuptor, curcani aurii, cârnaţi, dar şi legume aromate şi salate proaspete ori murături.

Citește și
vacanțe
Tot mai mulți români se înghesuie să cumpere vacanțe în avans pe litoralul românesc
Un preot din Sibiu, profesor de religie, a bătut un elev în curtea școlii. Apoi a mințit în declarația dată autorităților

La loc de cinste au stat şi dulciurile, de la plăcinte cu brânză şi mere coapte până la torturi de ciocolată. Toate bunătăţile pregătite chiar de petrecăreţi.

Cristi Căluș, bucătar: „L-am ţinut în bait şi apoi l-am băgat la cuptor, a stat aproximativ 6 ore, la fiecare 15 minute făcut cu unt şi apoi l-am asezonat cu ce vedeţi aici. De această dată chefuim, e ziua noastră, pe tot parcusul anului mulţumim sute de oameni, acum e şi rândul nostru."

Marian Popovici, bucătar: „Pentru revelionul bucătarilor am adus piept de raţă cu varză roşie, cu sos de mere şi ghimbir. L-am tras un pic la tigaie, apoi la cuptor şi l-am făcut rose, am făcut o varză roşie cu ceapă şi foi de dafin."

Însă nu toţi au fost dispuşi să îşi dezvăluie secretele.

Cristian Olteanu, bucătar: „Cum e aşa între bucătari, nu trebuie neapărat să ne spunem secretele, le vedem şi ne luăm ce e mai bun. Se ştie că bucătăria se fură, nu se învaţă, asta e clar!"

Iar numărul porţiilor nu a fost de ignorat, nu mai puţin de trei sute.

Carmen Simie, gazda revelionului: „Avem pe mese carne de oaie, porc, curcan, somon, piept de raţă. Avem o groază de preparate din carne şi din peste pregătite de bucătari aici şi în restaurantele de unde vin ei."

Radu Zărnescu, chef: „Este momentul nostru de glorie să-i spunem aşa, când reuşim după ce trec sărbătorile de iarnă, revelionul şi multe alte petereceri."

Mihali Kovacs, bucătar: „Nu numără bucătarii caloriile, ca în seara asta nimeni nu băga seamna cât manaca şi cât bea."

Din meniu nu a lipsit muzica. Bucătarii şi-au arătat priceperea şi pe ringul de dans şi au tot ţinut-o într-o veselie până spre dimineaţă.

Articol recomandat de sport.ro
Dumitru Dragomir e convins! Stadionul care va lua numele lui Helmut Duckadam după dispariția portarului de legendă
Dumitru Dragomir e convins! Stadionul care va lua numele lui Helmut Duckadam după dispariția portarului de legendă
Citește și...
Artiștii de muzică populară au sărbătorit abia acum Revelionul 2020: ”Sunt aproape răguşită, dar nu de cântat”
Artiștii de muzică populară au sărbătorit abia acum Revelionul 2020: ”Sunt aproape răguşită, dar nu de cântat”

În timp ce pentru mulți trecerea în noul an este deja la capitolul amintiri, artiștii abia au intrat în 2020.

Tot mai mulți români se înghesuie să cumpere vacanțe în avans pe litoralul românesc
Tot mai mulți români se înghesuie să cumpere vacanțe în avans pe litoralul românesc

Între mesele pline, de Crăciun şi de Revelion, mii de românii şi-au făcut timp să îşi cumpere vacanţe pe litoralul românesc.

Stațiunile, luate cu asalt de moldoveni și ucraineni.
Stațiunile, luate cu asalt de moldoveni și ucraineni. "Am umplut Poiana Braşov"

Abia scăpate de Crăciun și Revelion, stațiunile de la munte se pregătesc iar de oaspeți.

Recomandări
Georgescu îl apreciază pe Alexandr Dughin, ideologul lui Putin: ”Este un tip într-adevăr foarte bine structurat intelectual”
Georgescu îl apreciază pe Alexandr Dughin, ideologul lui Putin: ”Este un tip într-adevăr foarte bine structurat intelectual”

"România va fi parte a Rusiei!" Aceasta este afirmația, cel putin scandaloasă, care a apărut într-o postare pe rețeaua X de pe un cont atribuit ideologului rus Alexandr Dughin, sfătuitor al lui Vladimir Putin.

Mesajul lui Marcel Ciolacu după ce a discutat cu Elena Lasconi: ”I-am spus ceea ce le voi spune tuturor liderilor politici”
Mesajul lui Marcel Ciolacu după ce a discutat cu Elena Lasconi: ”I-am spus ceea ce le voi spune tuturor liderilor politici”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, marți, o întâlnire cu liderul USR, Elena Lasconi, care este și candidat în turul 2 al alegerilor prezidențiale, organizate duminică, 8 decembriem2024.

„Superman Challange”, provocarea de pe TikTok care a băgat în spital 20 de copii într-o singură zi în București
„Superman Challange”, provocarea de pe TikTok care a băgat în spital 20 de copii într-o singură zi în București

Superman Challenge este o provocare în trend pe TikTok, dar s-a dovedit a fi periculoasă pentru copiii care o practică. 20 de copii au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală cu fracturi după ce au încercat această provocare.