Bucătarii au sărbătorit mai târziu Revelionul, dar cu mâncăruri alese. „E și rândul nostru”

Ultima actualizare: 12-01-2020 11:14

Odată ce sărbătorile de iarnă au trecut, iar ecourile petrecerilor de Revelion s-au mai stins, sâmbătă noapte a venit rândul bucătarilor să sărbătorească intrarea în noul an.

Și au făcut asta cum au știut ei mai bine, și-au ascuțit cuțitele, au încins cratițele și au pregătit adevărate minuni gastromomice. Iar toate bunătățile au fost așezate pe mese întinse la un conac de lângă Sibiu.

După ce s-au răsfățat cu șampanie și preparate ispititoare, petrecăreții s-au mutat pe ringul de dans, de unde au plecat abia spre dimineață.

Bucătarii adunaţi la Orlat pentru a trece, simbolic, în noul an, nu au renunţat la uniformă imaculată, chiar dacă a fost zi de sărbătoare pentru ei. Şi, odată ce prima şampanie a fost desfăcută, s-a dat startul petrecerii.

Aşa cum era de aşteptat, mesele au fost încărcate, iar oferta variată, purcel de lapte rumenit domol în cuptor, curcani aurii, cârnaţi, dar şi legume aromate şi salate proaspete ori murături.

La loc de cinste au stat şi dulciurile, de la plăcinte cu brânză şi mere coapte până la torturi de ciocolată. Toate bunătăţile pregătite chiar de petrecăreţi.

Cristi Căluș, bucătar: „L-am ţinut în bait şi apoi l-am băgat la cuptor, a stat aproximativ 6 ore, la fiecare 15 minute făcut cu unt şi apoi l-am asezonat cu ce vedeţi aici. De această dată chefuim, e ziua noastră, pe tot parcusul anului mulţumim sute de oameni, acum e şi rândul nostru."

Marian Popovici, bucătar: „Pentru revelionul bucătarilor am adus piept de raţă cu varză roşie, cu sos de mere şi ghimbir. L-am tras un pic la tigaie, apoi la cuptor şi l-am făcut rose, am făcut o varză roşie cu ceapă şi foi de dafin."

Însă nu toţi au fost dispuşi să îşi dezvăluie secretele.

Cristian Olteanu, bucătar: „Cum e aşa între bucătari, nu trebuie neapărat să ne spunem secretele, le vedem şi ne luăm ce e mai bun. Se ştie că bucătăria se fură, nu se învaţă, asta e clar!"

Iar numărul porţiilor nu a fost de ignorat, nu mai puţin de trei sute.

Carmen Simie, gazda revelionului: „Avem pe mese carne de oaie, porc, curcan, somon, piept de raţă. Avem o groază de preparate din carne şi din peste pregătite de bucătari aici şi în restaurantele de unde vin ei."

Radu Zărnescu, chef: „Este momentul nostru de glorie să-i spunem aşa, când reuşim după ce trec sărbătorile de iarnă, revelionul şi multe alte petereceri."

Mihali Kovacs, bucătar: „Nu numără bucătarii caloriile, ca în seara asta nimeni nu băga seamna cât manaca şi cât bea."

Din meniu nu a lipsit muzica. Bucătarii şi-au arătat priceperea şi pe ringul de dans şi au tot ţinut-o într-o veselie până spre dimineaţă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO