Bucătarii au sărbătorit mai târziu Revelionul, dar cu mâncăruri alese. „E și rândul nostru”


Ultimul update: Duminica 12 Ianuarie 2020 11:14
Data publicarii: Duminica 12 Ianuarie 2020 08:35
Categorie: Stiri Diverse

Odată ce sărbătorile de iarnă au trecut, iar ecourile petrecerilor de Revelion s-au mai stins, sâmbătă noapte a venit rândul bucătarilor să sărbătorească intrarea în noul an.

Și au făcut asta cum au știut ei mai bine, și-au ascuțit cuțitele, au încins cratițele și au pregătit adevărate minuni gastromomice. Iar toate bunătățile au fost așezate pe mese întinse la un conac de lângă Sibiu.

După ce s-au răsfățat cu șampanie și preparate ispititoare, petrecăreții s-au mutat pe ringul de dans, de unde au plecat abia spre dimineață.

Bucătarii adunaţi la Orlat pentru a trece, simbolic, în noul an, nu au renunţat la uniformă imaculată, chiar dacă a fost zi de sărbătoare pentru ei. Şi, odată ce prima şampanie a fost desfăcută, s-a dat startul petrecerii.

Aşa cum era de aşteptat, mesele au fost încărcate, iar oferta variată, purcel de lapte rumenit domol în cuptor, curcani aurii, cârnaţi, dar şi legume aromate şi salate proaspete ori murături.

La loc de cinste au stat şi dulciurile, de la plăcinte cu brânză şi mere coapte până la torturi de ciocolată. Toate bunătăţile pregătite chiar de petrecăreţi.

Cristi Căluș, bucătar: „L-am ţinut în bait şi apoi l-am băgat la cuptor, a stat aproximativ 6 ore, la fiecare 15 minute făcut cu unt şi apoi l-am asezonat cu ce vedeţi aici. De această dată chefuim, e ziua noastră, pe tot parcusul anului mulţumim sute de oameni, acum e şi rândul nostru."

Marian Popovici, bucătar: „Pentru revelionul bucătarilor am adus piept de raţă cu varză roşie, cu sos de mere şi ghimbir. L-am tras un pic la tigaie, apoi la cuptor şi l-am făcut rose, am făcut o varză roşie cu ceapă şi foi de dafin."

Însă nu toţi au fost dispuşi să îşi dezvăluie secretele.

Cristian Olteanu, bucătar: „Cum e aşa între bucătari, nu trebuie neapărat să ne spunem secretele, le vedem şi ne luăm ce e mai bun. Se ştie că bucătăria se fură, nu se învaţă, asta e clar!"

Iar numărul porţiilor nu a fost de ignorat, nu mai puţin de trei sute.

Carmen Simie, gazda revelionului: „Avem pe mese carne de oaie, porc, curcan, somon, piept de raţă. Avem o groază de preparate din carne şi din peste pregătite de bucătari aici şi în restaurantele de unde vin ei."

Radu Zărnescu, chef: „Este momentul nostru de glorie să-i spunem aşa, când reuşim după ce trec sărbătorile de iarnă, revelionul şi multe alte petereceri."

Mihali Kovacs, bucătar: „Nu numără bucătarii caloriile, ca în seara asta nimeni nu băga seamna cât manaca şi cât bea."

Din meniu nu a lipsit muzica. Bucătarii şi-au arătat priceperea şi pe ringul de dans şi au tot ţinut-o într-o veselie până spre dimineaţă.

FULLSCREEN
Bucătarii au sărbătorit mai târziu Revelionul, dar cu mâncăruri alese. „E și rândul nostru”
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33