Semnal de alarmă dat de Salvamont, după ce s-au înregistrat 79 de urgențe în 24 de ore


Ultimul update: Sambata 11 Ianuarie 2020 12:00
Data publicarii: Sambata 11 Ianuarie 2020 11:52
Categorie: Stiri Diverse
salvamont

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, direct sau prin 112, s-au primit 79 de apeluri prin care se solicită intervenţia de urgenţă a echipelor Salvamont.

Potrivit unei informări de pe pagina de Facebook a Salvamont România, au fost: 12 apeluri pentru Salvamont Braşov, câte 10 apeluri pentru Salvamont Predeal şi Salvamont Alba, 8 apeluri pentru Salvamont Lupeni, câte 7 apeluri la Salvamont Sinaia şi Salvamont Sibiu, câte 3 apeluri pentru Salvamont Cluj, Salvamont Bran, Salvamont Azuga şi Salvamont Vatra Dornei, câte 2 apeluri pentru judeţul Gorj şi la Salvamont Harghita, Salvamont Buşteni-Prahova şi Salvamont Maramureş şi câte un apel la Salvamont Gorj, Salvamont Covasna, Salvamont Neamţ, Salvamont Argeş şi Salvamont Muntele Mic.

S-au mai primit 48 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi diferite zone montane, precizează sursa citată.

„În aceste zile din weekendul de final al vacanţei şcolare, formaţiile Salvamont vor asigura efective sporite în zonele în care se înregistrează afluenţă turistică mare, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în bazele, posturile şi cabinetele medicale Salvamont, astfel încât să se asigure cu promptitudine şi la cel mai înalt nivel, asistenţa Salvamont. Peste 400 de salvamontişti se află zilnic la datorie în zonele montane. Salvamont România vă îndeamnă la atenţie şi responsabilitate în derularea activităţilor montane", mai scrie în postarea de pe Facebook.

 

Sursa: Pro TV

Turişti căutaţi pe munte, după ce au plecat fără să aibă măcar lanterne
Doi turişti au fost surprinşi de o avalanşă în Munţii Făgăraş
Un câine gigant a fost salvat de pe munte, după ce a leșinat din cauza oboselii
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33