Bijuterii cu design mai simplu și mai puține pietre prețioase, prezentate în Elveția

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Anul acesta, chiar şi marii bijutieri s-au adaptat fluctuaţiilor de pe piaţă şi au prezentat, la târgul din Elveția, podoabe cu design mai simplu şi mai puţine pietre preţioase.

Târgul, cu o istorie de peste un secol, este cunoscut pentru bijuteriile elegante, în stil clasic. Exponatele de la ediţia de anul acesta nu au făcut excepţie.

O companie londoneză a prezentat colecţia Carissa, formată din seturi de cercei, coliere şi brăţări din aur alb, platină, diamante şi smaralde. În funcţie de calitatea pietrelor şi de greutatea metalului, preţul unei piese a variat de la câteva sute de mii de dolari, până la câteva milioane de dolari.

Un bijutier italian cu tradiţie a prezentat o colecţie de bijuterii destinate femeii de carieră, cu o viaţă activă. Colierele şi cerceii nu au diamante şi, prin urmare, pot tenta clientele fără prea mare dare de mână. Bijutierul a decis să creeze podoabe cu un preţ mai accesibil, drept răspuns la evoluţiile de pe piaţă.

Leo Pizzo, bijutier italian: „În ultimii ani am înregistrat o scădere a vânzărilor, în special pe segmentul bijuteriilor scumpe, de înaltă calitate. Bijuteriile cu preţuri modice se vând încă foarte bine, aşa că am decis să ne axăm pe ele."

Instabilitatea de pe piaţa bijuteriilor s-a văzut şi în faptul că producătorii mai mici au decis să nu mai participe la târgul de anul acesta.

Paul O'Neil, jurnalist: E îngrijorător ce se întâmplă. Marile nume din domeniu sunt prezente, după cum puteţi vedea în jurul meu. Dar alte săli au rămas goale şi au fost închise. Toată lumea aşteaptă să vadă ce vor face organizatorii."

Unele companii au luat această hotărâre şi din cauza costurilor ridicate. Pentru închirierea unui stând la târgul din Basel, plus alte servicii necesare, ajung să plătească chiar şi câteva milioane de dolari.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 25 Octombrie 2021

45:39
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!