Bijutierii se bat să convingă vedetele să le poarte creaţiile la Premiile Oscar. Tendințele din 2018

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 23 Februarie 2018 08:14
Categorie: Entertainment

Între două sute de mii şi un milion de dolari, atât valorează, în medie, bijuteriile purtate de actriţe în seara Oscarurilor.

Este cel mai fotografiat covor roşu din lume, aşa că nu e de mirare că bijutierii se bat să convingă vedetele să le poarte creaţiile. Anul acesta, la Oscaruri am putea vedea coliere statement, cercei candelabru, dar şi din cei care urcă pe lobul urechii, de inspiraţie asiatică.

Pentru cei din industria cinematografică, gala Oscarurilor reprezintă cea mai importantă seară din an. Dar nici pentru bijutieri evenimentul nu este de ignorat. Pentru un designer de podoabe, o fotografie cu creaţiile sale purtate de o vedetă pe covorul roşu este mai valoroasă decât orice reclamă. Aşa că vedetele nici nu trebuie să cumpere ceva, pentru că li se oferă cu împrumut tot ce-şi doresc.

Martin Katz, designer de bijuterii: "Pe vremuri, în anii 90 şi chiar pe la jumătatea anilor 2000, aveam aveam contact direct cu vedetele. Veneau personal majoritatea, lucrăm împreună şi îşi alegeau ceva. Astăzi e altfel, stiliştii controlează procesul."

Iar stiliştii selectează patru, cinci sau şase variante pentru fiecare client celebru, pentru ca acesta să aibă de unde alege. Şi nu e de mirare că se adună bijuterii în valoare de sute, dacă nu milioane de dolari.

Kristen Trustey, reprezentantă a unei case de bijuterii:  "Când ai de-a face cu marfă de valoare atât de mare, securitatea face parte din proces. Diamantele noastre sunt foarte bine protejate, de când stiliştii vin să le vadă până când le livrăm vedetelor acasă sau la hotel cu vehicule blindate, pază şi bineînţeles asigurare."

Martin Katz, designer de bijuterii: "La Oscaruri, cel mai mare risc e ca o bijuterie să cadă fără ca vedetă să observe. Îşi dau seama că lipseşte abia mai târziu. Ne ţinem respiraţia până când toţi "copiii" se întorc acasă, a doua zi."

Orice actriţă care se respectă poartă bijuterii de cel puţin două sute de mii de dolari pe covorul roşu. Dar unele merg mult mai departe de atât.

În 2014, Margot Robbie, nominalizată acum la Oscar pentru rolul din "I, Tonya", a purtat bijuterii în valoare de 2,5 milioane de dolari.

Filmul favorit la Premiile Oscar, Shape of the Water, se confruntă cu acuzații de plagiat
Filmul favorit la Premiile Oscar, Shape of the Water, se confruntă cu acuzații de plagiat
VIDEO PROTVPLUS.RO
Claudia Wanjiru
Controversa stârnită de un fotomodel mutilat după un incendiu. De ce a fost acuzată
Cea mai ascultată piesă rock a tuturor timpurilor, pe internet, a fost lansată în 1975
Ce cadouri pentru copii găsești la Crazy Christmas
Ce a pățit o fostă miss, după ce i-a trimis poze nud unui băiat de 15 ani
Un rapper cunoscut a devenit victima unui jaf. Și artistul avea probleme cu legea
12 idei de cadouri pe care le vei găsi la Crazy Christmas
Beyoncé
Cum a fost îmbrăcată Beyoncé la nunta fiicei celui mai bogat om din India
Concert Slayer la București, în 10 iulie 2019. Ultimul show al trupei în România
A doua demisie în staff-ul lui Meghan Markle. ”A avut de suportat prea multe”
Interviu cu Kirk Douglas la 102 ani: ''Sunt recunoscător pentru tot ce mi s-a dat''
Miss World 2018 a fost desemnată reprezentanta Mexicului. FOTO
Cei patru finaliști ai sezonului 8 Vocea României. VIDEO cu reprezentațiile lor