Art Safari și-a deschis porțile pentru a doua ediție din acest an. Ce surprize îi așteptă pe iubitorii de artă
Art Safari îşi deschide din nou porțile pentru a doua ediție din acest an! Dar iubitorii de artă vor avea parte şi de o premieră.
Opere valoroase din coleția muzeului "Victoria and Albert" din Londra vor fi expuse pentru prima dată în România.
De asemenea, vor fi expuse și lucrările a trei artiști români, din trei stiluri și generații diferite.
Cea de-a 10 ediție Art Safari este cea mai valoroasă de până acum. Au fost aduse de la Londra câteva opere de artă, care ajung pentru prima dată în Europa de Est.
Ioana Ciocan, director general ART SAFARI: "Suntem în Art Safari alături de cel mai important tablou semnat de John Constable, realizat în 1825. Este un privilegiu pentru noi să-l avem și să vă zic un secret. Sistemele din spatele lui îl fac de neatins pentru că pe lângă mărimea impresionantă are și o greutate și mai impresionantă. Are fix 100 de kilograme."
O artistă româncă în vârstă de 90 de ani folosește o tehnică diferită pentru creațiile sale.
Pentru realizarea lucrărilor artista folosește hainele de care nu mai are nevoie, dar și alte materiale textile.
Raluca Ilaria Demetrescu - artistă vizuală: "Luptă așa împotriva sistemelor, dar o face cu acul. Instrumentul ei de luptă nu e lancea, nu e pușca, ci acul. Această recuperare a artelor textile care ajung să fie la nivelul marilor arte care în societățile patriarhale de până acum au fost pictură și sculptură. Tehnica se numește.. , e manuală, cusut cu acul, țesut cu acul, broderie și apliche".
Cristina și Andra din echipa Visuri la Cheie au participat și ele la evenimentul de lansare a noii ediții. Pasionate de artă, cele două colege încurajează oamenii să vină să viziteze Art Safari, deoarece au șansa să se apropie de lumea artei.
Cristina Joia designer Visuri la Cheie: ”Vreau să văd tot pentru că este clar că sunt foarte multe stiluri și sunt foarte mulți artiști diferiți. Asta e ideea că e minunat că se întâmplă astfel de evenimente care să-i aducă împreună și care să facă vizibil mesajul lor și cred că este bine să vină cât mai mulți oameni, nu doar să întâlnească, ci să se lase transformați de lucrările de artă".
Andra Marinescu, arhitect Visuri la Cheie: "Din păcate nu toți beneficiarii noștri înțeleg necesitatea unui tablou sau valoarea unui tablou, dar noi încercăm să-i educăm”.
Puteți admira operele de artă începând de vineri și până pe 11 decembrie. Evenimentul are loc la Palatul Dacia-România, din Centrul Vechi al Capitalei. În cadrul evenimentului de artă există și un program educațional pentru copii, "Art Safari Kids", unde pot participa copii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.