Aproape 100 de animale au fost sterilizate de studenți ai Facultății de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca
A fost maraton de sterilizări vineri, la Cluj-Napoca. Aproape 100 de animale au fost operate de studenți ai Facultății de Medicină Veterinară.
Campania a vizat în primul rând animalele deținute de cei fără posibilități material, dar și animale fără proprietar.
Studenții de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au avut vineri o zi plină. Supravegheați de profesori, au făcut în jur de o sută de operații.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Student: „În primul rând putem să ajutăm și în al doilea rând este experiență pentru noi. Lucrăm în echipe de câte trei. Doi colegi la chirurgie și unul la anestezie.”
Pentru că operațiile au fost gratuite, locurile s-au ocupat repede.
Stăpân: „E o cățelușă pe care am primit-o de vreo trei săptămâni de la cineva ca să evităm situațile în care să nu știm ce să facem cu puii am ales varianta aceasta.”
Stăpân: „Cu Hera e o inițiativă mai ales pentru cei care nu-și permit. Să începem să mai scădem din numărul câinilor abandonați.”
Sterilizarea este benefică și pentru sanatatea animalelor, spun medicii. Și vom avea mai putine animale chinuite.
Conf. Dr. Cosmin Peștean, coordonatorul campaniei: „Evităm sau chiar reducem anumite patologii associate cu aparatul genital. Vom avea mai puține animale abandonate, lovite de mașini, eutanasiate, mai puține animale în adăposturi.”
Cei care dețin câini de rasă comună sau metişi riscă amenzi între 5.000 și 10.000 de lei dacă nu sterilizează animalele.