Peste o sută de animale au fost sterilizate de voluntari, în Baia Mare. Inițiativa este menită să stopeze abandonul

Ultima actualizare: 24-09-2021 18:03

O campanie binevenită se desfășoară în Maramureș, unde o școală a fost transformată, pentru două zile, în cabinet veterinar. Voluntarii au reușit să atragă proprietarii de câini și de pisici și au sterilizat, în continuu, peste o sută de animale.

Astfel de inițiative sunt menite să stopeze un fenomen dramatic, prin care o mulțime de pui nedoriți ajung în stradă sau aruncați pe câmp.

Medicii veterinari și voluntarii au anunțat din timp toți localnicii despre acțiunea lor și oamenii s-au mobilizat și au fost foarte receptivi la idee.

Legea presupune că animalele de companie fără pedigree să fie sterilizate, însă prea puțini stăpâni sunt responsabili.

Proprietar câini:Două cățelușe am adus, 5 ani și 8 luni, cățeaua de 5 ani a fătat de 2 ori, 9 pui a avut. Să nu mai facă pui."

Proprietară câine:Am adus o cățelușă de 3 ani și așteptăm că acum i s-a făcut injecția să adoarmă. E mult mai bine așa. Ne bucurăm că are loc această acțiune aici."

Camelia Bogdan, medic veterinar:Scopul campaniei este de a preveni suprapopularea cu caței și pisici și de a preveni abandonul. Am sterilizat deja aproximativ 100 de animale, targetul este de 250-300 de căței și pisici, în procent de 70% predomină femelele."

Animalele aduse la operație trebuie să fie sănătoase și să aibă cel puțin vârsta de 9, 10 luni, spun medicii.

Reprezentanții asociației “Salvați Animalele” spera ca prin inițiativa lor să prevină situațiile în care puii sunt aruncați, uneori, imediat după fătare. Prea puțini dintre ei ajung să fie salvați de oameni cu suflet. În fiecare adăpost public sunt sute de căini abandonați și adopțiile decurg extrem de greu.

Monika Bohoni, reprezentant Asociația Salvați Animalele Baia Mare: "Sterilizarea este singura soluție pentru ca adăposturile să se golească în timp. Vor vedea că animalele sunt mult mai calme, cățelele nu mai atrag masculii, nu se mai pornesc bătăi fără niciun motiv."

Sterilizările sunt gratuite, iar voluntarii urmează să ajungă și în alte comune din județ. Următoarea oprire, de exemplu, este cabinetul veterinar din localitatea Groși.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!