Proprietarii de animale nesterilizate ar putea fi amendați și cu 10.000 de lei, în Capitală

×
Codul embed a fost copiat

Dacă aveți un animal fără pedigree și nu este sterilizat, puteți fi amendați cu 5 până la 10.000 de lei.

Este avertismentul autorităților din Capitală, care au venit însă cu o soluție: sterilizarea gratuită a 10.000 de câini și pisici care nu sunt de rasă.

Șase câini şi pisici au ajuns sâmbătă la un cabinet din sectorul 6. Stăpânii lor au vrut ca ei să beneficieze de acest program de sterilizare acoperit de stat. În mod normal, o astfel de intervenţie costa între 150 şi 500 de lei.

"Ne aflăm în internatul de pisici, unde am cazat şi cele trei pisicuţe care au fost sterilizate astăzi în programul ASPA. Este vorba despre trei femele aduse de acelaşi proprietar", explică veterinarul.

Alte câteva sute de sterilizări sunt făcute săptămânal în toate cele 28 de cabinete veterinare din Capitală înscrise în campanie.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Cristian Cristea, medic veterinar: "Dacă nu sunt sterilizate la timp, atunci când vorbim despre femele, în cele mai multe cazuri apar infecţii ale uterului sau tumorile mamare."

Fiecare persoană poate beneficia gratuit de sterilizarea a cel mult trei animale de companie, indiferent că vorbim de câini sau de pisici. Atenţie însă, plafonul campaniei este atins atunci când s-au efectuat deja 5000 de sterilizări pentru câini şi 5000 de sterilizări pentru pisici.

Există însă şi condiţii. Animalul trebuie să vă aparţină şi să fie înregistrat.

Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt ASPA București: "Câinele trebuie să fie microcipat pentru a putea fi sterilizat gratuit. În cazul pisicilor, nu exista obligativitatea microcipării."

Tudor Tim Ionescu, consilier general București: "În cazul câinilor, sterilizarea este obligatorie. Amenda este considerabilă în sensul că ea merge de la 5.000 până la 10.000 de lei."

Până acum, au beneficiat de campanie peste 1000 de animale fără pedigree.
 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Circul care a renunțat la animale. Publicul a amuțit când a văzut cu ce se umple scena. VIDEO
Circul care a renunțat la animale. Publicul a amuțit când a văzut cu ce se umple scena. VIDEO

Un circ din Germania a decis să nu mai folosească animale reale în spectacolele sale.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.