Afacerea cu pâine care-i aduce proprietarei 12 milioane euro pe an

Dată publicare: 29-10-2019 07:44
Dată actualizare: 29-10-2019 09:48


Cum francezii sunt renumiţi pentru produsele lor de panificaţie, era musai să aibă şi cea mai căutată brutărie din lume.

Cu o istorie de aproape 90 de ani în spate, azi este o afacere de milioane de euro, iar printre clienţi se numără o mulţime de vedete, inclusiv locatarii Palatului Elysee.

Pâinea Poilane este un reper pentru brutarii din toată lumea. Celebra brutărie are doar două locaţii: una la Paris şi alta la Londra, iar unele produse pot fi achizitionate şi online. Şi nu sunt puţini cei care apelează la serviciile de curierat pentru a avea pe masă renumitele produse de panificaţie.

Cum produsele sunt unele de top, cozile sunt nelipsite zilnic, iar turiştii nu pleacă înainte de a se fotografia în faţa clădirii. Brutăria şi-a deschis pentru prima dată uşile în anul 1932.

În prezent, afacerea este gestionată de fiica celui care i-a pus bazele. Vânzările anuale îi aduc un profit de 12 milioane de euro. Pâinea care poartă semnătura companiei cântăreşte aproape 2 kilograme şi costă 5 euro bucata.

Apollonia Poilane, directorul general al brutăriei: "O pâine Poilane cu seminţe de grâu iese în evidență datorită dimensiunii sale, datorită formatului său, a aromelor sale. Întreaga experiență senzorială când ai această pâine atât de mare în faţă este extraordinară. Tatăl meu a vrut să fie diferit de ceilalţi brutari ai vremii, aşa că a început să facă pâine după gustul pe care l-a cunoscut în copilărie".

Lionel Poilane consideră că secretul unei pâini reuşite consta în limitarea intervenţiilor mecanice asupra aluatului.

Unul dintre clienţii săi fideli a fost celebrul Salvador Dali, care şi-a făcut un întreg dormitor din renumitele produse de panificaţie franceze. O replică a candelabrului său realizată în totalitate din pâine tronează în sediul brutăriei din Paris.

Dacă vă întrebaţi de ce este atât de specială această pâine, ei bine, reţeta originală a rămas neschimbată: 85 la sut din compoziţie este făină de grâu, iar restul este făină de alac, o specie de grâu foarte rezistentă care se cultivă în regiunile muntoase.

Apollonia Poilane, CEO brutăria Poilane: "Mai facem şi pâine din făină de porumb. Folosim sută la sută făină de porumb. Este o pâine pe care am dezvoltat-o ​​în ultimii 15 ani"..

Reprezentanţii brutăriei au lansat de curând o carte în paginile căreia îşi dezvăluie o parte din secretele reţetelor.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO