Afacerea cu pâine care-i aduce proprietarei 12 milioane euro pe an


Ultimul update: Marti 29 Octombrie 2019 09:48
Data publicarii: Marti 29 Octombrie 2019 07:44
Categorie: Stiri Diverse

Cum francezii sunt renumiţi pentru produsele lor de panificaţie, era musai să aibă şi cea mai căutată brutărie din lume.

Cu o istorie de aproape 90 de ani în spate, azi este o afacere de milioane de euro, iar printre clienţi se numără o mulţime de vedete, inclusiv locatarii Palatului Elysee.

Pâinea Poilane este un reper pentru brutarii din toată lumea. Celebra brutărie are doar două locaţii: una la Paris şi alta la Londra, iar unele produse pot fi achizitionate şi online. Şi nu sunt puţini cei care apelează la serviciile de curierat pentru a avea pe masă renumitele produse de panificaţie.

Cum produsele sunt unele de top, cozile sunt nelipsite zilnic, iar turiştii nu pleacă înainte de a se fotografia în faţa clădirii. Brutăria şi-a deschis pentru prima dată uşile în anul 1932.

În prezent, afacerea este gestionată de fiica celui care i-a pus bazele. Vânzările anuale îi aduc un profit de 12 milioane de euro. Pâinea care poartă semnătura companiei cântăreşte aproape 2 kilograme şi costă 5 euro bucata.

Apollonia Poilane, directorul general al brutăriei: "O pâine Poilane cu seminţe de grâu iese în evidență datorită dimensiunii sale, datorită formatului său, a aromelor sale. Întreaga experiență senzorială când ai această pâine atât de mare în faţă este extraordinară. Tatăl meu a vrut să fie diferit de ceilalţi brutari ai vremii, aşa că a început să facă pâine după gustul pe care l-a cunoscut în copilărie".

Lionel Poilane consideră că secretul unei pâini reuşite consta în limitarea intervenţiilor mecanice asupra aluatului.

Unul dintre clienţii săi fideli a fost celebrul Salvador Dali, care şi-a făcut un întreg dormitor din renumitele produse de panificaţie franceze. O replică a candelabrului său realizată în totalitate din pâine tronează în sediul brutăriei din Paris.

Dacă vă întrebaţi de ce este atât de specială această pâine, ei bine, reţeta originală a rămas neschimbată: 85 la sut din compoziţie este făină de grâu, iar restul este făină de alac, o specie de grâu foarte rezistentă care se cultivă în regiunile muntoase.

Apollonia Poilane, CEO brutăria Poilane: "Mai facem şi pâine din făină de porumb. Folosim sută la sută făină de porumb. Este o pâine pe care am dezvoltat-o ​​în ultimii 15 ani"..

Reprezentanţii brutăriei au lansat de curând o carte în paginile căreia îşi dezvăluie o parte din secretele reţetelor.

Cine sunt europenii care se vor putea angaja fără restricții în Marea Britanie, după Brexit
Peste 30.000 de muncitori din afara Europei vin să lucreze în România. Cum s-a ajuns aici
FULLSCREEN
Afacerea cu pâine care-i aduce proprietarei 12 milioane euro pe an
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO