A murit jurnalistul şi diplomatul Neagu Udroiu
Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România anunţă că Neagu Udroiu, cunoscut publicist, reporter şi diplomat, a murit la vârsta de 82 de ani.
"Momente când cuvintele nu îşi mai au nici un rost... Cu profund regret, anunţăm că Neagu Udroiu, cunoscut publicist, reporter şi diplomat, fost ambasador al României în Finlanda şi Estonia, ne-a părăsit în această dimineaţă. Drum lin spre stele, maestre!", se arată într-un mesaj al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România postat pe Facebook.
Fost director general al Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres şi ambasador al României, Neagu Udroiu a fost, înainte de toate, un reporter cu vocaţie, arată UZPR.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"S-a născut la 3 aprilie 1940, în satul Cartojani (Vlaşca), judeţul Teleorman. Absolvent de universitate tehnică, Neagu Udroiu a intrat în lumea dificilă şi solicitantă a presei în anii 1990, iar stilul său s-a remarcat rapid, Neagu Udroiu ducând în lumea informării succinte accentul de scriitor care a făcut din materialele sale reportaje de o originalitate pregnantă", menţionează UZPR.
Potrivit sursei citate, Neagu Udroiu "a susţinut proiecte de excepţie ale UZPR şi a crezut în forţa mass-media".
"A dăruit generaţiilor care vin o pleiadă de volume în care reporterul care a fost a strălucit magnetic - 'Terra, casa în care locuim', 'Mâine, în secolul următor', 'Reporter pe Mississippi', 'Zăpezi din Miazănoapte', 'Sita lui Eratostene', 'Regatul meu pe-o ştire', 'Sub roţile Carului mare', 'Cavaleri ai Ordinului Gutenberg', 'Pieton prin oraşele lumii', 'Emisferele de Magdeburg. Pagini de jurnal', 'Ferestre spre Carpaţi', 'America, un loc sub soare'. 'Când hotărăşti să te apuci de gazetărie, trebuie să ai convingerea că eşti făcut pentru ea', spunea cel care a rămas până la sfârşitul vieţii un om de presă autentic", menţionează UZPR.