50 de crocodili, descoperiți de vameșii din aeroportul Heathrow. Unde erau ascunși

Dată publicare: 04-05-2018 20:54
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Crocodili in aeroport

Un transport ilegal de cincizeci de crocodili a fost capturat de ofiţerii vamali pe aeroportul londonez Heathrow. Reptilele erau ascunse în cutii și urmau să ajungă  la o fermă din Cambridgeshire, unde ar fi fost crescute pentru carne.

Potrivit Press Association, puii de crocodili de apă sărată au fost găsiţi în cinci cutii într-un transport expediat din Malaezia, au anunţat vameşii britanici, informează Agerpres.

Animalele, care cântăreau în jur de 40 kg, nu au fost ţinute pe durata transportului în conformitate cu reglementările Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA), ceea ce a invalidat permisul acordat şi a făcut ca importul să fie ilegal.

În fiecare cutie era loc pentru patru crocodili, dar în total au fost plasate în fiecare recipient câte zece reptile de circa un picior fiecare (cca 30 cm).

„Pur şi simplu nu este acceptabil ca reptilele să fie transportate în acest mod. Crocodilii au început să se lupte în timpul zborului din cauza spaţiului limitat, aşa că s-a dat foarte puţină atenţie bunăstării lor. Vom confisca orice contravine reglementărilor CITES (Convention on International Tradein Endangered Species), aşa că asta va servi de avertisment celor care se gândesc să transporte faună sălbatică în aceste condiţii", a declarat Grant Miller, şeful forţei de frontieră care veghează la respectarea CITES.

Un crocodil a murit de la momentul interceptării transportului ilegal, la 27 aprilie, iar animalele care au rămas în viaţă beneficiază în prezent de îngrijiri înainte de a li se găsi noi destinaţii.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO