Tot mai mulți canguri din Australia atacă turiștii, după ce sunt hrăniți cu fast-food

Dată publicare: 02-05-2018 17:33
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Canguri

Un parlamentar din Australia face apel la turiști să nu mai hrănească animalele sălbatice cu mâncare de la fast-food, după ce au apărut mai multe cazuri de oameni atacați de animale.

Conform The Guardian, un parlamentar a făcut un apel public către Guvern să acționeze, după ce mai mulți turiști au fost atacați de canguri în regiunea New South Wales, din cauza mâncării de tip junkfood pe care au primit-o.

Atacurile au survenit în timp ce turiștii încercau să hrănească animalele sălbatice cu morcovi, cipsuri sau chiar mâncare la pachet de la McDonald’s - potrivit declarațiilor operatorilor de turism din zonă.

Au fost câteva incidente raportate în care cangurii au atacat vizitatorii, într-un caz, un bărbat având pe stomac o rană foarte adâncă.” a afirmat deputatul Greg Piper în Parlament.

În cele mai multe cazuri, aceștia au lovit, au zgâriat fețele oamenilor, provocând răni semnificative .. Recent, unul a atacat un bărbat, care are nevoie de 17 cusături pe față” - a mai spus parlemntarul.

Pe site-urile de călătorii și pe rețelele de socializare se afirmă că în apropiere de lacul Macquarie pot fi văzuți canguri sălbatici, astfel că turiștii străini, dar și cei interni, vizitează această regiune, care se află la aproximativ 4,5 kilometri de cea mai apropiată gară feroviară.

Piper a declarat că a vizitat acest loc și a văzut cum oamenii dădeau cangurilor cipsuri de porumb, mere, banane și chiar mâncare procesată. Mâncarea obișnuită a cangurilor este ... iarba.

 

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO