5 sfaturi pentru a-ți îmbunătăți memoria. Recomandările unui medic neurolog
Un medic neurolog a dezvăluit cinci lucruri simple pe care oamenii le pot face în fiecare zi pentru a-și stimula creierul și a-și îmbunătăți memoria.
Sănătatea creierului este un aspect critic, iar protejarea acestuia poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer și demența, care este în creștere, potrivit New York Post.
Se estimează că 6,7 milioane de americani cu vârsta de 65 de ani și peste 65 de ani au avut boala Alzheimer în 2023, potrivit Asociației Alzheimer.
Medicul neurolog Rachelle Summers a împărtășit obiceiurile sănătoase pe care le recomandă oamenilor pentru a-și îmbunătăți memoria.
Dormi suficient
Rachelle Summers, medic neurolog: „Dormi suficient. De fapt, în timpul nopții, în timp ce dormim, consolidăm amintirile pe termen lung. Recomand undeva între opt până la 10 ore pe noapte”.
Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor sfătuiește persoanele adulte să doarmă cel puțin șapte ore pe noapte.
Mulți americani se luptă să atingă acest obiectiv important.
Fă exerciții
Specialistul a subliniat, de asemenea, importanța unei rutine de antrenament care să includă exerciții aerobice.
Rachelle Summers, medic neurolog: „S-a demonstrat că exercițiile aerobice îmbunătățesc memoria atât la adulții tineri, cât și la adulții în vârstă”.
Exercițiile aerobice sau cardio înseamnă orice activitate fizică ce crește ritmul cardiac și fluxul de oxigen în întregul corp pentru a produce energie, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau înotul.
Sănătate mintală
Medicul neurolog a enumerat sănătatea mintală ca modalitate excelentă de a stimula sănătatea creierului.
”Mindfulness” este practica de a te concentra asupra minții și a corpului tău pentru a fi pe deplin în momentul prezent.
Rachelle Summers, medic neurolog: „S-a demonstrat că sănătatea mintală crește grosimea cortexului prefrontal – o regiune a creierului care este asociată cu atenția și memoria”.
Ea încurajează oamenii să mediteze sau să scrie într-un jurnal.
Fă activități care să stimuleze creierul
Rachelle Summers, medic neurolog: „Activitățile care vă provoacă creierul – cum ar fi învățarea unei noi limbi sau a învăța să cântați la un instrument poate îmbunătăți performanța memoriei. Aceste activități stimulează creierul și pot promova dezvoltarea de noi conexiuni neuronale”.
Amintește-ți lucruri
să te concentrezi asupra unui lucru te va ajuta să își menții atenția.
Rachelle Summers, medic neurolog: „ Asta înseamnă să exersezi să îți reamintești lucrurile din memorie fără a folosi Google”.