Întâlnire cu Cătălin Dorian Florescu la Librăria Humanitas de la Cișmigiu - prezentarea noului său roman Turnul focului

Turnul focului

PARTENERIAT Editura Humanitas și Institutul Goethe din București vă invită luni, 28 octombrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu scriitorul Cătălin Dorian Florescu.

Întâlnirea este prilejuită de apariția noului său roman, Turnul focului, apărut recent la Humanitas, în traducerea Marianei Bărbulescu.

La eveniment va vorbi, alături de Cătălin Dorian Florescu, Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas.

Acest eveniment încheie turneul „Cu Estul în spinare: o călătorie în universul literar al scriitorului Cătălin Dorian Florescu“, desfășurat în perioada 21–28 octombrie. La invitația Institutului Goethe din București și a Centrelor Culturale Germane din Brașov, București, Iași și Sibiu, cu sprijinul Swiss Arts Council Pro Helvetia și în parteneriat cu Editura Humanitas și Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), Cătălin Dorian Florescu participă în România la o serie de evenimente, lecturi publice și dialoguri dedicate iubitorilor de literatură.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

Citește și
Derută printre militarii ruși după întâlnirea cu soldații din Coreea de Nord: „Ce să facem cu chinezii ăștia!?”

Despre Dorian Florescu și romanul Turnul focului

Cătălin Dorian Florescu este un important autor elvețian de origine română, iar cărțile sale au fost foarte bine primite de critica literară și de cititorii din spațiul german și din România. În cel mai nou roman al său, Turnul focului, „Cătălin Dorian Florescu transformă Foișorul de Foc într-un element scenografic. Acest truc regizoral îi permite naratorului să povestească la persoana întâi o parte semnificativă din istoria României.“ — Thüringer Allgemeine.

„Un roman emoționant și captivant.“ — Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Tema istorică, umorul subtil și personajele bine conturate fac din acest roman o experiență de lectură extraordinară.“ — Märkische Allgemeine.

„Turnul focului ne inspiră să privim cu mai mare atenție la istoria României – chiar și dincolo de 1989.“ — Die Furche

Născut la Timișoara în 1967, CĂTĂLIN DORIAN FLORESCU trăiește în Elveția din 1982. A urmat studii de psihologie și psihopatologie la Zürich, specializându se în terapia umanistă Gestalt. După absolvire a lucrat ca psiholog într un centru de reabilitare pentru dependenții de droguri. Din 2001 este scriitor liber profesionist. A publicat romanele Wunderzeit (Vremea minunilor, 2001; Humanitas, 2022), Der kurze Weg nach Hause (Scurtul drum spre casă, 2002), Der blinde Masseur (Maseurul orb, 2006; Humanitas, 2023), Zaira (2008, Humanitas, 2023), Jacob beschließt zu lieben (Jacob se hotărăște să iubească, 2011; Humanitas, 2022), Der Mann, der das Glück Bringt (Bărbatul care aduce fericirea, Humanitas, 2016), volumul de povestiri Der Nabel der Welt (În buricul pământului, Humanitas, 2019) și noul său roman Turnul focului (Der Feuerturm, 2022; Humanitas, octombrie 2024), apariții care s-au bucurat de o primire entuziastă în Elveția, Austria și Germania. Cărțile sale au fost traduse în peste zece limbi. Semnează periodic articole și eseuri în presa de limbă germană.

Premii literare și distincții:

• Premiul Chamisso pentru debut – 2002

• Premiul pentru Literatură Anna Seghers – 2002

• Schweizer Buchpreis – Cartea anului în Elveția, pentru romanul Jacob beschließt zu lieben (Jacob se hotărăște să iubească), acordat de Uniunea Editorilor și Librarilor – 2011

• Premiul Joseph von Eichendorff pentru întreaga activitate literară – 2012

• Marele Premiu „George Apostu“, Bacău – 2014

• Medalia de Cavaler pentru merite culturale acordată de Președinția României – 2017

• Premiul „Andreas Gryphius“ pentru întreaga operă – 2018

Articol recomandat de sport.ro
FOTO | Nervi la Rangers - FCSB: "A plecat direct la vestiare. A încasat o lovitură la ochi și nu mai vedea deloc"
FOTO | Nervi la Rangers - FCSB: "A plecat direct la vestiare. A încasat o lovitură la ochi și nu mai vedea deloc"
Citește și...
Motivul pentru care această banană se va vinde cu peste 1 milion de dolari
Motivul pentru care această banană se va vinde cu peste 1 milion de dolari

O banană lipită cu bandă adezivă pe un perete este considerată operă de artă și ar urma să fie vândută cu peste 1 milion la o licitație care va fi organizată la New York.

 

A murit scriitoarea Gabriela Melinescu. Anunțul făcut de Institutul Cultural Român
A murit scriitoarea Gabriela Melinescu. Anunțul făcut de Institutul Cultural Român

Gabriela Melinescu, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate scriitoare din România, stabilită în Suedia din anul 1975, a murit la vârsta de 82 de ani, a anunţat Institutul Cultural Român.

S-au pus în vânzare biletele pentru ediția a XV-a a Les Films de Cannes à Bucarest
S-au pus în vânzare biletele pentru ediția a XV-a a Les Films de Cannes à Bucarest

PARTENERIAT Roberto Minervini și Kristin Thompson, printre oaspeții ediției de anul acesta. Filmele românești se văd în Avanpremierele Toamnei la Cinema Muzeul Țăranului

 

Recomandări
Ce a făcut fiica lui Ioan Crișan la o lună după asasinarea lui. Avocatul ei susține că acuzațiile sunt povești necredibile
Ce a făcut fiica lui Ioan Crișan la o lună după asasinarea lui. Avocatul ei susține că acuzațiile sunt povești necredibile

Cazul omului de afaceri ucis acum trei ani la Arad cu o bombă artizanală declanșată de la distanță s-a complicat. Considerați suspecții unui asasinat la comandă, fiica lui Ioan Crișan și presupușii executanți au fost eliberați.

Justiția a eliminat toate înregistrările DNA din dosarul lui Dumitru Buzatu. Flagrant cu șpagă de 1,25 mil. lei. Ce va urma
Justiția a eliminat toate înregistrările DNA din dosarul lui Dumitru Buzatu. Flagrant cu șpagă de 1,25 mil. lei. Ce va urma

Curtea de Apel Iaşi a dispus îndepărtarea de la dosar a mijloacelor de probă constând în înregistrări efectuate prin folosirea de dispozitive tehnice în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită.

Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o
Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează

"Sprijinul" Coreii de Nord pentru Rusia, "fie prin livrarea" de echipamente militare, fie prin "utilizarea posibilă de personal", reprezintă o "escaladare clară" a războiului din Ucraina, a avertizat vineri Ministerul german de Externe, relatează AFP.