Focul, apa, pământul și aerul, îmbinate spectaculos într-o expoziție de lumini, în Capitală. Ce orașe urmează
O spectaculoasă expoziție de lumini a avut loc, miercuri seara, pe strada Moliere, din Capitală.
Este prima ediție din acest an, dar și una aniversară - au fost celebrați și 65 de ani de la prima emisiune TV din România.
Cele patru elemente primordiale, focul, apa, pământul și aerul, s-au îmbinat aseară cu design-ul și tehnologia. Expoziția "One Night Gallery" a adus în fața oamenilor un nou concept, în care realitatea virtuală se îmbină cu natura.
Un mix între natură și tehnologie, asta au putut vedea cei prezenți la expoziție, care au fost transpusi într-o lume a simțurilor. De exemplu, o instalație interactivă, care a permis vizitatorilor să se joace cu ideea de îmbinare a apei cu focul. În total, 9 instalații au oferit o experiență multisenzorială prin lumină, muzică și mișcare.
Cei prezenți au fost plăcut surprinși de animații.
„Foarte frumos organizat aici, e reușit. Sunt instalații interesante și e un proiect foarte bine integrat în natură”, a spus o femeie.
„Am văzut pe Facebook în timp ce eram la muncă și am spus că artă, desen tehnic, clădiri vechi și am spus de ce nu. Dintr-o clădire atât de veche și cineva efectiv nici nu s-ar mai uita la ea, au făcut un eveniment”, a declarat o fată.
„Am mai participat acum un an, dar în altă parte. Mi-a plăcut cubul de acolo care e lângă lac și se vedea și reflexia și muzica din zona aia”, a punctat un bărbat.
Printre atracțiile serii s-au aflat instalațiile cu vapori de apă, o reinterpretare a focului, dar și o instalație cu lumină care se modifică în funcție de mișcările oamenilor.
Alina Rizescu artist: „One night gallery este un concept de eveniment de o seară. Expoziția conține instalații arhitecturale cu lumina. Instalația din spatele meu se cheamă air și îmbină lumina cu aerul prin 42 de ventilatoare”.
Sorin Topceanu: „Suntem la a 16-a ediție. Este și prima de anul acesta. Îmbinăm arta cu noile medii tehnologice”.
Vizitatorii au putut vedea și fragmente din producțiile din arhivă televiziunii, precum "Apostolul Bologa", după romanul lui Liviu Rebreanu, sau "Meșterul Manole", de Lucian Blaga. Ediția din București a dat startul unei serii de expoziții, care vor avea loc în Cluj, Iași și Constanța.