Expoziții și activități pentru cei mici la Balkanik Festival – Home of World Music, între 6-8 septembrie la București

Balkanic fest 2024

PARTENERIAT - Balkanik Festival – Home of World Music se va desfășura între 6 și 8 septembrie, la București.

Grădina Uranus își deschide porțile vreme de trei zile și trei nopți pentru a găzdui concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, ateliere pentru toate vârstele, dezbateri, demonstrații, DJ sets, video-mapping și relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului istoric de apă proiectat de Anghel Saligny.

Ajuns la ediția a XI-a, Balkanik Festival, fueled by OSCAR Downstream, creează un univers multicultural bogat și divers, un veritabil melting pot interdisciplinar și incluziv, care aduce laolaltă comunități, culturi și generații și atrage anual numeroși turiști străini ce vizitează Bucureștiul pentru a participa la eveniment.

Balkanic fest 2024

Balkanik Festival este proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „București 565. Conexiuni urbane” 2024.

Citește și
Cum a reușit o femeie să își cumpere 3 case din propriile economii. Timp de 18 ani a trăit cu doar 1,4 dolari pe zi

Pe scena mare a festivalului din Grădina Uranus vor urca, între 18:00 și 23:00, astfel: vineri, 6 septembrie -Rumeliko (Grecia-România), Dikanda (Polonia), Fanfare Ciocârlia (România); sâmbătă, 7 septembrie - Phuripe (ex-Ternipe, Ungaria), Kermesz A L'Est (Belgia), Shantel & Bucovina Club Soundsystem (Germania); duminică, 8 septembrie - Mădălina Pavăl Orchestra (România), Collectif Medz Bazar (Armenia-Franța), BaBa ZuLa (Turcia).

Balkanic fest 2024

Abonamentele și biletele pe zile, disponibile în număr limitat, mai pot fi achiziționate de aici: www.balkanikfestival.ro/tickets202 la tarife early bird - abonamentele la prețul de 170 lei, iar biletele pe zile sunt disponibile la prețul de 85 de lei, în rețelele LiveTickets, Iabilet, Bilete.ro și Eventbook. În măsura disponibilității, la intrarea în festival, abonamentele vor costa 210 lei, iar biletele pe zile vor putea fi achiziționate la prețul de 110 lei. Copiii cu vârsta de până la 9 ani se bucură de intrare liberă la festival, însoțiți de adulți.

De asemenea, toți festivalierii care și-au achiziționat abonamente pentru cea de-a XI-a ediție a Balkanik Festival (6-8 septembrie, Grădina Uranus din București) până pe 8 septembrie, ora 21:00, prin LiveTickets, au șansa de a pleca acasă de la festival cu o bicicletă Pegas Cutezător, grație prietenilor de la Bicicletele Pegas.

Balkanic fest 2024

Jocurile din mașină au fost mereu ocazii perfecte pentru a ne apropia și pentru a ne încărca cu energie bună. Iar dacă adăugăm o doză de „balkanik”, distracţia e garantată. OSCAR Downstream te așteaptăla festival cu surprize de descoperit și premii de câștigat! Participanții la eveniment vor completa un scurt quiz interactiv despre tradiţiile, obiceiurile și istoria diverselor regiuni din Româniași se vor înscrie automat în tragerea la sorți pentru unul dintre cele 9 carduri de carburant sau marele premiu: o excursie de weekend la Ferma de sub Penteleu(și 2 vouchere de carburant).

Grădina Uranus redevine, ca în fiecare an cu ocazia Balkanik Festival, un mare muzeu în aer liber. Publicul va avea bucuria de a descoperi numeroase demonstrații și ateliere ale unor meșteșuguri vechi – cioplirea lemnului, broderia, împletitul, țesătura la război, cusăturile tradiționale, olăritul, prelucrarea alamei și a cuprului și realizarea de bijuterii din argint. În cadrul festivalului vor avea loc, pentru al doilea an consecutiv.

Balkanic fest 2024

Pentru al doilea an consecutiv, publicul are ocazia de a participa la discuții necesare, în care se explorează cum pot fi recontextualizate tradițiile și ancestralitatea în arta contemporană, ca mod de a reconecta publicul cu ritualurile și peisajele naturale, în zona dichisită de prietenii de la BRD Groupe Société Générale.

Târgul de artizani propune vizitatorilor o varietate de obiecte făurite de designeri locali, de la haine din materiale naturale și bijuterii realizate cu migală la decorațiuni pentru casă și accesorii în care motivele tradiționale sunt încadrate în contexte contemporane.

Balkanic fest 2024

Participanții la eveniment vor putea vizita, de asemenea, numeroase expoziții printre care se numără: POLSKA, prezentată de Institutul Polonez, ale cărei secțiuni spun povești interesante despre oamenii, istoria, peisajele, știința și arhitectura din Polonia, dar și despre Solidaritate, un element important în cultura poloneză; expoziția colectivă de colaje a Bucharest Collage Collective, comunitatea artiștilor ce promovează arta colajului, în cadrul căreia artiștii Ada Moisă, Andrei Stan, Cristiana Bucureci, Livia Marinescu, Nicoleta Ababei și Ruxandra Niculae vor expune și vor organiza ateliere de colaje pentru a doua oară la Balkanik Festival; expoziția Pop Up adusă de galeria neconvențională de artă Celula de Artă, ce aduce publicului sculpturi și instalații din materiale recuperate dar și un pop-up store al LEAF (Limited Edition Arts Fair) - o colecție în serie limitată, ce își propune să prezinte publicului serii mici de lucrări de artă realizate prin cianotipie, serigrafie, colaj, gravură, fotografie analog, daguerotipie, grafică, monotip, print, lucrări originale sau copii personale inspirate de opere celebre, toate cu prețuri accesibile, pentru toți iubitorii și colecționarii de artă.

Balkanic fest 2024

Și micii participanți la festival vor avea parte de activități variate, de la pictură pe ceramică cu Ch'artist - Paint Your Own Pottery Studio, pictură în acuarelă în cadrul Atelierelor lui Margot și arts & crafts cu Asociația Zi de Bine, până la Plastic Trivia, una dintre activitățile educaționale ale programului Cu Apele Curate privind prevenirea și combaterea plasticului din apele Dunării. Tot Zi de Bine sunt responsabili și cu buna dispoziție, aducând sesiuni de face painting, demonstrații de jonglerie și baloane uriașe de săpun și un show de zile mari cu gheață carbonică.

Gurmanzii vor fi răsfățați cu o varietate de preparate tradiționale aduse în prezent, mâncare la ceaun și la grătar, dulciuri rafinate și răcoritoare naturale.

Artistul Adistu, cu sprijinul Epson, lider mondial în domeniul videoproiectoarelor, va însufleți turnul de apă din Grădina Uranus cu video mapping – animații inspirate de elemente ale naturii, floră și elemente cerești.

Balkanic fest 2024

După-amiezele de weekend și serile de vineri și de sâmbătă vor îmbia la stat la povești pe muzica propusă de Obeah și Miko Baghdasarian & Răutz și la dans până dimineață cu Ligia Keșișian & Miko Baghdasarianși Esma & Murat Ertel (Baba Zula).

Festivalul își deschide porțile vineri, 6 septembrie, de la ora 16:00. Sâmbătă și duminică, Grădina Uranus își primește publicul începând cu ora 12:00.

Spotul video al acestei ediții: 

Eveniment Facebook

În prim plan pe afișul ediției XI se află fotografia lui Renée Perle, românca născută la Iași, care a ajuns la Paris în urmă cu o sută de ani, unde l-a cunoscut pe celebrul fotograf Jacques-Henri Lartigue (autorul fotografiei). A devenit primul fotomodel profesionist din istoria omenirii, artistul imortalizând-o în 341 de imagini în numai doi ani! A fost lăudată de marele John Galliano, iar portretele sale au ajuns să fie licitate la casa Sothebyʼs.Între amicii ei parizieni, s-au numărat vedete ca Roland Garros, Pablo Picasso și Jean Cocteau. (din „Români și românce care au schimbat lumea”, autor Dan-Silviu Boerescu)

Balkanik Festival – Home of World Music #11 este organizat de Asociația Culturală Metropolis, fueled by OSCAR Downstream ca partener principal; proiect co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*; Balkanik Festival este proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „București 565. Conexiuni urbane” 2024.**; sponsorizat de BRD Groupe Société Générale , Pop Cola, cu sprijinul Uniunii Armenilor din România, al Centrului Cultural Armean din București, Institutului Cultural Român, Institutului Francez Român, Institutului Polonez, Epson – partener tehnic, co-finanțat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din Polonia. Partener de ospitalitate: Hotel Minerva

Parteneri media: Radio Guerrilla, Pro TV, Cărturești, Aici a stat, Happ, Haute Culture, Infomusic, IQads, Scena9, Nine O’Clock, Observator Cultural, Revista Golan, spotmedia.ro, Trăiește muzica, Utopia Balcanică, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți, Munteanu Recomandă.

*„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.” 

Articol recomandat de sport.ro
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă
Citește și...
Au început înscrierile pentru ediția a doua a Book to Screen
Au început înscrierile pentru ediția a doua a Book to Screen

PARTENERIAT - Au început înscrierile pentru ediția a doua a Book to Screen, primul eveniment din România care urmărește să aducă la aceeași masă autori, editori de carte, regizori, scenariști și producători de film și televiziune.

 

Gest incredibil făcut de Angela Gheorghiu la Seul. A oprit orchestra și a transmis un mesaj uluitor. ”Dezastru complet”
Gest incredibil făcut de Angela Gheorghiu la Seul. A oprit orchestra și a transmis un mesaj uluitor. ”Dezastru complet”

Angela Gheorghiu a șocat audiența unui concert din Seul, unde a urcat brusc pe scenă și a oprit orchestra și un bis efectuat de colegul ei, spunând că acela nu era un recital, ci un spectacol, iar ea trebuie respectată.

 

Spectacolele lunii septembrie la Teatrul Național Timișoara, în stagiunea teatrală 2024-2025
Spectacolele lunii septembrie la Teatrul Național Timișoara, în stagiunea teatrală 2024-2025

A mai rămas o zi până la prima întâlnire a publicului cu spectacolele Naționalului timișorean, în noua stagiune teatrală 2024 - 2025.

 

Recomandări
A fost declarată stare de alertă în Galați și Vaslui. Se pregătesc noi măsuri în județele devastate de inundații
A fost declarată stare de alertă în Galați și Vaslui. Se pregătesc noi măsuri în județele devastate de inundații

În judeţele Galaţi şi Vaslui, puternic afectate de inundații, a fost instituită stare de alertă. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a admis, luni seară, solicitarea autorităţilor locale.

Cutremur puternic în România, luni după-amiază. Seismul cu magnitudinea de 5,4 a fost resimțit și în București
Cutremur puternic în România, luni după-amiază. Seismul cu magnitudinea de 5,4 a fost resimțit și în București

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 5,4, a avut loc, luni, în România. Seismul s-a resimţit şi la Bucureşti.

Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO
Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,4, s-a produs, luni după-amiază, în judeţul Buzău, arată Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.