Scandal in lumea medicala: autismul, legat de niste vaccinuri?

Dată publicare: 07-01-2011 00:00
Dată actualizare: 19-10-2012 11:49


Un scandal urias zguduie lumea medicala anglo-saxona. O publicatie britanica denunta drept frauda deliberata un cunoscut studiu care leaga autismul de niste vaccinuri facute in frageda copilarie.

Studiul din 1998 sugera ca autismul ar fi o consecinta a vaccinurilor impotriva pojarului, a oreionului si a rujeolei. Ipoteza a provocat o unda de soc printre parinti, care - speriati - au refuzat sa ii mai imunizeze pe copii.

Dupa 7 ani de investigatii, un jurnalist din Marea Britanie arunca bomba, acuzandu-l pe autorul studiului ca a falsificat voit dosarele medicale pentru a-si sustine concluziile.

Mai mult decat atat, Sunday Times sustine ca doctorul Andrew Wakefield a primit 700.000 de dolari din partea unei firme de avocatura angajata sa dea in judecata companiile farmaceutice ce produceau vaccinurile amintite.

Abia anul trecut, publicatia medicala din Marea Britanie - care difuzase initial studiul - l-a retractat ca fiind invalid. Dar raul fusese deja facut.

Cu toate ca i-a fost retrasa autorizatia de practica in Marea Birtanie, doctorul incriminat isi mentine cu strasnicie pozitia.

Chiar daca teoriile doctorului Wakefield au fost demontate printr-o investigatie jurnalistica, si nu in urma unui studiu clinic, expertii pledeaza si ei, categoric, in favoarea vaccinarii.
 

Tags: sanatate,


VIDEO PROTVPLUS.RO