Pacientii cu afectiuni maligne pot duce o viata normala
Pacientii cu afectiuni maligne pot duce o viata cat mai normala gratiei tehnologiilor de ultima ora. Conditia este ca tumorile sa fie descoperite cat mai devreme.
In stadii incipiente, interventiile chirurgicale sunt mai putin invazive, iar recuperarea se face in timp record.
Una dintre interventiile minim invazive de abordare a tumorilor maligne foloseste ultrasunetele. Cu ajutorul lor, medicii vizualizeaza si distrug tumorile, fara a afecta tesuturile invecinate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Este esential ca pacientul sa nu se miste in timpul tratamentului. De aceea, medicii apeleaza la sedative sau chiar la anestezie generala.
O alta terapie de succes este cea radiologica. Tehnica, descoperita in 2001 in Statele Unite, este foarte utila pentru ca ofera tratament pe imagine a tumorii la dimensiuni reale.
Terapia este lipsita de alte efecte secundare neplacute, precum caderea parului sau starea de rau general. Daca apar totusi dureri la nivel local, medicii intervin cu tratamente adecvate.
Similara este si terapia cu raze gamma, destinata strict afectiunilor cranio-cerebrale. Cu ajutorul acestei metode, medicii pot aborda leziuni unice sau multiple in creier, uneori foarte profunde. Marele atu: nu produce sangerari.