Pacientii cu afectiuni maligne pot duce o viata normala

Dată publicare: 16-06-2010 00:00
Dată actualizare: 21-07-2012 15:50


Pacientii cu afectiuni maligne pot duce o viata cat mai normala gratiei tehnologiilor de ultima ora. Conditia este ca tumorile sa fie descoperite cat mai devreme.

In stadii incipiente, interventiile chirurgicale sunt mai putin invazive, iar recuperarea se face in timp record.

Una dintre interventiile minim invazive de abordare a tumorilor maligne foloseste ultrasunetele. Cu ajutorul lor, medicii vizualizeaza si distrug tumorile, fara a afecta tesuturile invecinate.

Este esential ca pacientul sa nu se miste in timpul tratamentului. De aceea, medicii apeleaza la sedative sau chiar la anestezie generala.

O alta terapie de succes este cea radiologica. Tehnica, descoperita in 2001 in Statele Unite, este foarte utila pentru ca ofera tratament pe imagine a tumorii la dimensiuni reale.

Terapia este lipsita de alte efecte secundare neplacute, precum caderea parului sau starea de rau general. Daca apar totusi dureri la nivel local, medicii intervin cu tratamente adecvate.

Similara este si terapia cu raze gamma, destinata strict afectiunilor cranio-cerebrale. Cu ajutorul acestei metode, medicii pot aborda leziuni unice sau multiple in creier, uneori foarte profunde. Marele atu: nu produce sangerari.

Tags: sanatate,


VIDEO PROTVPLUS.RO