Multivitaminele in exces ne pot imbolnavi de cancer

06-05-2010 00:00


Milioane de oameni din toata lumea iau regulat suplimente alimentare, care sa aduca organismului un plus de vitamine si minerale.

Nu e nimic rau in asta, dar atentie la masura! Un nou studiu in Statele Unite arata ca multivitaminele in exces ne pot imbolnavi de cancer.

A descoperit asta un medic american in timpul cercetarilor cu celule stem pentru pacientii cu probleme cardiace. El a adaugat cantitati mari de vitamine C si E in culturile de celule.

"Am descoperit ca sunt optime pentru cresterea celulelor cantitatile de vitamine din corpul celor care manaca normal. Si am descoperit o crestere extraordinara a anomaliilor genetice in aceeasi masura in care oamenii iau suplimente alimentare in exces", spune Eduardo Marban, Institutul Inimii Cedars-Sinai.

Iar anormalitatile genetice pot sa duca la cancer.

Nu inseamna acum ca ar trebui sa renuntati sa mai consumati alimente bogate in antioxidanti, cum sunt laptele, portocalele, afinele sau alunele.

Nici comprimatele cu multavitamine nu fac rau, cu conditia sa nu abuzam de ele. O cercetare facuta pe aceasta tema a descoperit ca sunt destui americani care consuma suplimente alimentare ca depasesc de zeci de ori necesarul zilnic de vitamine al organismului.

Asadar, atentie! Si ce e bun, in cantitati prea mari, strica.

Tags: vitamine, cancer,

VIDEO PROTVPLUS.RO