Mersul pe jos ar putea preveni deteriorarea creierului la batranete

batrani

Plimbarile pe o distanta de cel putin sase mile (9,6 kilometri) pe saptamana ar putea fi singurul lucru pe care oamenii il pot face pentru a preveni micsorarea creierului si aparitia dementei.

Studiul realizat la Pittsburgh, pe un esantion de circa 300 de persoane, a aratat ca oamenii care merg cel putin 9,6 kilometri pe saptamana se confrunta in mai mica masura cu problema micsorarii creierului, care apare la batranete, fata de cei care merg mai putin pe jos.

"Marimea creierului se micsoreaza la varsta adulta tarzie, ceea ce poate cauza probleme de memorie. Rezultatul studiului nostru ar trebui sa incurajeze persoanele in varsta sa practice exercitii fizice, ca strategie promitatoare pentru prevenirea dementei si Alzheimer-ului", a spus Kirk Erickson, de la Universitatea Pittsburgh, care semneaza studiul, aparut in publicatia Neurology.

Boala Alzheimer, cea mai cunoscuta forma de dementa, omoara incetul cu incetul celulele creierului, insa s-a demonstrat ca activitati precum mersul pe jos maresc volumul creierului.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Statistica ingrijoratoare! Numarul bolnavilor de Alzheimer se va tripla
Statistica ingrijoratoare! Numarul bolnavilor de Alzheimer se va tripla

Numarul bolnavilor de Alzheimer din lume se va tripla in urmatoarele decenii si va ajunge la 105 milioane, afirma o fundatie dedicata acestei boli. Deja, ingrijirea bolnavilor costa guvernele lumii 604 miliarde de dolari pe an.

In Romania sunt peste 150.000 de oameni bolnavi de Alzheimer
In Romania sunt peste 150.000 de oameni bolnavi de Alzheimer

Nu mai stiti unde ati parcat masina, ati pus hainele in frigider sau nu va amintiti de ce ati iesit din casa? Inseamna c-ati avut o scurta pierdere de memorie din cauza agitatiei ori a stresului.

Mai putini dementi, daca am fi mai educati si am manca mai multe fructe!
Mai putini dementi, daca am fi mai educati si am manca mai multe fructe!

Pana la 40% din cazurile de dementa ar putea fi evitate printr-un nivel ridicat de educatie, dar si prin combaterea diabetului si depresiei si prin consumul de fructe si legume, potrivit unui studiu.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.