3.600 de femei din Bulgaria sunt in pericol din cauza silicoanelor proaste!

Dată publicare: 11-05-2010 00:00
Dată actualizare: 04-04-2012 04:20


silicoane

Autoritatile de la Sofia trag un semnal de alarma: sunt 3.600 de femei aflate intr-un real pericol din cauza calitatii slabe a implanturilor cu silicon pe care le-au primit. Anuntul vine dupa ce si alte tari din Europa au raportat cazuri asemanatoare.

Presedintele Comisiei pentru sanatate din Parlamentul de la Sofia, Lachezar Ivanov, a declarat la o dezbatere despre chirurgia plastica si siguranta pacientilor, ca implanturile mamare de slaba calitate provin de la compania franceza Poly Implant Prothese, scrie novinite.com.

Nu mai putin de 3.973 de astfel de implanturi au fost importate in Bulgaria. In plus, o parte dintre acestea au fost apoi re-exportate in alte tari. 

Se pare ca produsele ar fi ajuns si in Romania.

Anuntul vine dupa ce un adevarat scandal a izbucnit in Franta, dupa ce aproape 40.000 de femei au facut operatii de marire a sanilor folosind acest tip de implanturi din silicon. Pana acum 1.000 dintre ele au fost nevoite sa renunte la implanturi pentru ca prezentau... scurgeri.

Compania care a pus pe piata aceste silicoane, este franceza si a declarat faliment acum doua luni.

Sfatul parlamentarilor bulgari, fata de pacientele care si-au pus implanturi de acest fel, a fost sa mearga mai des la control medical.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO