Zeci de mii de proteze mamare, retrase de pe piata!


Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2012 20:36
Data publicarii: Miercuri 31 Martie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Lovitura grea data unui domeniu sensibil, chirurgia estetica. Agentia franceza pentru siguranta produselor de sanatate a retras de pe piata zeci de mii de proteze mamare produse de compania "Poly Implant Prothese".

Informatia ne priveste si pe noi. Implanturi de acest tip au fost facute si femeilor din Romania, dar esteticienii pun tot scandalul pe seama unei rivalitati dintre marii producatori.

Concret, specialistii spun ca aceste proteze se rup relativ usor. Odata ajuns in organism, gelul de silicon poate sa provoace numai neplaceri.

Siuatia este cu atat mai delicata cu cat complicatiile nu apar doar in cazul implanturilor produse de cei de la Poly Implant Prothese.

Problema este ca in astfel de situatii medicul estetician nu este obligat sa refaca operatia gratuit, chiar daca pacienta are de suferit.

Revenind la scandalul momentului in Franta, cei de la Poly Implant Prothese au incercat sa linisteasca populatia.

"Doamnele n-ar trebui sa se impacineteze, sa nu se grabeasca sa-si schimbe implanturile, daca n-au probleme cu ele", a declarat un reprezentant al firmei producatoare.

Distribuitorii romani au luat insa masuri: "Pana in prezent AFSSAPS nu a inregistrat complicatii diferite la implantele realizate de PIP fata de cele observate cu alte implante mamare. In calitate de distribuitor PIP, am oprit imediat comercializarea produselor. Dorim sa ii asiguram pe pacientii si clientii nostri ca vom face tot ceea ce este in puterea noastra pentru a le apara drepturile".

Acum un implant mamar costa intre 3500 si 6000 de euro.
In Franta exista in jur de 500.000 de femei care poarta acest tip de proteza, iar la noi cam 5% dintre romance care au trecut pe la estetician si-au marit sanii cu astfel de implanturi.

Daca va numarati printre ele, nu ar fi rau sa consultati chirurgul. In urma unui astfel de implant pot aparea intr-adevar multe complicatii, daca organismul dumneavoastra nu accepta acest corp strain din silicon sau daca el se sparge.

Oricum incepand de miercuri, 31 martie, astfel de proteze nu se mai distribuie la nici o clinica estetica din Romania, tocmai pentru a se evita orice risc, mai ales ca producatorii francezi au anuntat procedura de faliment, spun distribuitorii romani.

GROAZNIC! Fotomodel roman, cu sanii distrusi din cauza silicoanelor!
S-a plans ca are cancer, a primit 10.000 de dolari si...si-a pus silicoane!
Implantul mamar cu grasime proprie concureaza silicoanele
VIDEO PROTVPLUS.RO