Feriti cu orice pret copiii de abuzuri alimentare!
Cei mici trebuie sa evite abuzurile alimentare pana la varsta de 8 ani. Motivul este simplu: organismul copilului nu este indeajuns de matur ca sa se apere impotriva chimicalelor prezente in multe produse.
Daca pentru un adult un festin ocazional nu lasa urme, la varste fragede acesta poate perturba serios functionarea metabolismului.
O masa la patru ore - iata recomandarea pediatrilor in ceea ce priveste hranirea copiilor care au depasit varsta de un an. Este o regula buna de respectat spre binele micutilor.
Daca micutul primeste mese la ore fixe, organismul tanar nu este suprasolicitat. In plus, sucurile gastrice digera corect orice aliment. Iar cele trei mese principale si doua gustari trebuie sa contina exclusiv carne neprocesata, legume, fructe, cereale integrale si lactate naturale.
Conservatii din alimentele procesate se numara printre cele mai periculoase substante care ameninta sanatatea copiilor pe termen lung. Insa mult mai toxici s-au dovedit a fi colorantii din dulciuri si mezeluri.
Pe langa dulciurile, mezelurile si pateurile din supermarket, exista si alte produse care trebuie pe cat posibil eliminate din dieta copilului pana in adolescenta. Este vorba despre margarina, branza topita si conserve. Exista o singura optiune pentru ca parintii sa asigure copiilor un start sanatos in viata: sa le pregateasca mancare in casa si sa manance alaturi de copii macar seara.
Astfel cei mici sunt feriti de boli precum dibetul, obezitatea si unele afectiuni oncologie care pot sa apara dupa 40 de ani din cauza alimentatiei in primii ani de viata.