CSID: Legumele si fructele previn astmul si alergiile

26-02-2009 00:00


Legume si Fructe

O dieta bogata in rosii, morcovi si legume verzi poate scadea cu 20% riscul de astm.

Este rezultatul unui studiu amplu, derulat pe parcursul a 11 ani, pe un numar de 70 000 de persoane, de catre Institutul de sanatate publica din Mexic.

Cercetatorii au pus in evidenta faptul ca femeile care au consumat zilnic peste 400 g de legume si fructe proaspete aveau greutati in limite normale, fata de cele care au avut in meniul zilnic sub 90 g legume proaspete. In plus, femeile fara kilograme in plus prezentau un risc mult mai scazut de a dezvolta diverse alergii.

Starea lor buna de santatate s-a datorat nutrientilor prezenti in fructe si legume, cat si vitaminelor si carotenoizilor care protejeaza celulele.

Sursa: CSID

Tags: csid,

VIDEO PROTVPLUS.RO