Zeci de cai de rasa dintr-un grajd din Ialomita, numai piele si os


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 04:00
Data publicarii: Sambata 13 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stop torturarii animalelor

Genocid! Astfel descriu autoritatile sanitar-veterinare ce se intampla cu zeci de cai de rasa intr-un grajd din Ialomita. Multe animale au murit deja de foame, alte 30 abia mai stau in picioare, iar oasele le ies prin piele.

Proprietarul a fost deja amendat de doua ori, dar, conform legii, bietele fiinte nu pot fi confiscate inca. Dramatic e ca si acum caii mananca biscuiti si pufuleti, iar apa nu le ajunge.

Conform unor surse din cadrul anchetei, animalele ar apartine unui om de afaceri care anii trecuti se numara printre bogatasii Romaniei.

Doar 30 de cai au mai ramas. Sunt insa niste biete umbre ale unor splendide animale din rasa Shagya Araba. Un armasar in putere poate valora chiar si zeci de mii de euro.

In grajdul de la Fierbinti au murit deja in jur de 20. De foame, spun medicii veterinari. Ultimul cal si-a dat sufletul chiar sub ochii lor.

Chiar si sambata dimineata, caii erau hraniti tot cu biscuiti. Produsi in fabricile celui care ar fi proprietarul de drept al bidiviilor.

Administratorul grajdului spune ca animalele numai piele si os sunt exceptii. Majoritatea ar duce-o bine.

Autoritatile locale, care au dat pana acum doua amenzi si au demarat o ancheta, il contrazic. In momentul in care au fost gasiti, caii erau aproape morti de foame si de sete.

Politia si Garda Financiara Ialomita incearca deocamdata sa afle cu exactitate cine e proprietarul animalelor. Conform primelor date stranse la dosar, ar apartine in acte sotiei omului de afaceri Dorin Cristian Dragoi, aflat pana nu demult in topul celor mai bogati romani.

Proprietarii cailor au fost invitati luni la o intalnire cu autoritatile sanitar-veterinare, comisarii Garzii Financiare si Politia Animalelor pentru a stabili ce se va intampla in continuare cu supravietuitorii.

Tags: animale,

Caii din hergheliile romanesti dispar pe capete, cu sprijinul autoritatilor
Trei cai de rasa impuscati misterios in doar doua luni, intr-un sat slovac
Cai furati si macelariti in SUA! Carnea lor se vine foarte bine!
VIDEO PROTVPLUS.RO