Harta deseurilor "Let’s Do It, Romania! creste cu inca 5 judete!

Let's do it Romania

Echipa “Let’s Do It, Romania!” se apropie cu pasi repezi de finalul calendarului de cartare. Peste 600 de voluntari si-au oferit sprijinul, luand parte la acest demers pana acum pentru realizarea primei harti a deseurilor din Romania.

In cadrul acestor actiuni, voluntarii au identificat mormanele de deseuri cu ajutorul GPS-urilor si au transmis coordonatele geografice, dimensiunile si compozitia acestora.

Datorita actiunilor de cartare, s-au realizat deja 3 curatenii pilot: Cluj (22 mai), Arges si Timis (5 iunie) si o actiune pe Valea Ariesului (5 iunie, alaturi de Ministerul Mediului si Padurilor). Saptamana aceasta sunt demarate actiuni de cartare in Dolj (10 iulie), Gorj (10 iulie), Olt (14 iulie), Mehedinti (08 iulie), prevazute in calendar, dar si in Hunedoara (09 iulie), actiune ce fusese amanata.

Pentru a realiza cu succes aceasta etapa de realizare a hartii deseurilor, este nevoie de un numar cat mai mare de voluntari.

Facem apel la locuitorii tuturor acestor judete pentru a se implica alaturi de voluntarii deja inscrisi pana in prezent si pentru a mari echipele locale de cartatori! In Dolj sunt 59 de voluntari, in Gorj sunt 13 , in Olt sunt 12, in Mehedinti 23 de voluntari, iar in Hunedoara 32.

Citește și
Gunoaie
Echipa "Let’s Do It, Romania!" realizeaza harta deseurilor din tara noastra
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Echipa “Letas Do It, Romania!” cere sprijinul tuturor romanilor pentru etapa de cartare, etapa care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului.

Toti cei care dispun de GPS, masina sau bicicleta, timp liber, energie si, mai ales, doresc sa vada Romania curata, sunt incurajati sa se inscrie pe site la sectiunea “Implica-te!” “Letas Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania care isi propune sa curete deseurile din toata tara, din arealele naturale (zonele din afara oraselor), intr-o singura zi: 25 septembrie.

In plus, proiectul vizeaza responsabilizarea cetatenilor din Romania si implicarea autoritatilor centrale care sa aplice legislatia si sa ajute la implementarea unui sistem de management al deseurilor corespunzator normelor europene.

Ajuta-ne sa punem la cale cea mai mare actiune de voluntariat din Romania! Putem stabili un nou record – Romania este cea mai mare tara din Europa care organizeaza acest proiect!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
“Insula” din gunoi, paradisul din Oceanul Pacific
“Insula” din gunoi, paradisul din Oceanul Pacific

Oamenii de stiinta s-au gandit la o solutie inedita pentru a “recicla” deseurile stranse pe fundul Pacificului, acolo unde exista un conglomerat de resturi, majoritatea plastic, de dimensiunea Texasului.

Echipa
Echipa "Let’s Do It, Romania!" realizeaza harta deseurilor din tara noastra

Echipa “Let’s Do It, Romania!” a inceput cartarea in 19 judete deja, numarul actiunilor creste de la saptamana la saptamana cu alte trei sau patru judete, iar harta deseurilor este in continua transformare.

Bucuresti ar trebui sa se numeasca
Bucuresti ar trebui sa se numeasca "Gunoiesti"? Imaginile arata ca DA

Cateva imagini trimise de un utilizator al site-ului nostru ne fac sa ne simtim ca in anul 1900. Undeva in sectorul 5 al capitalei "europene" a Romaniei se afla o zona de groaza: munti de gunoaie, mizerie si focare de infectie.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.