Voluntarii "Let's Do it, Romania" vor recicla 40% din deseurile stranse. Cum te inscrii in campanie

Dată publicare: 23-09-2013 19:49
Dată actualizare: 26-09-2013 06:52


Mai sunt cinci zile pana cand spunem "Let's Do it, Romania" si dam startul marii curatenii. Pe 28 septembrie, toti cei care vor sa traiasca intr-o tara mai curata sunt invitati sa iasa din casa.

Voluntarii campaniei au depistat deja zonele murdare, multe dintre ele curatate si anul trecut. Din pacate, oamenii continua sa arunce gunoaie chiar si acolo unde au fost ridicate. In ultimii ani, voluntarii au strans in total doua milioane de tone de gunoi.

Padurea Baneasa este un loc care ar fi trebui sa fie unul de poveste, acum la inceput de toamna. Din pacate, sub frunzele uscate gasim tone de gunoaie pe care semenii nostri le-au aruncat acolo, confundand natura cu o ghena.

La cativa metri de un morman de gunoi dispersat, cu sticla, hartie si plastic, voluntarii au gasit un adevart depozit de materiale de constructii si mobilier putrezit.

Sunt depozitate materiale voluminoase, intre care o saltea, pe care oamenii au aruncat-o.

Din pacate, asa arata mai toate zonele verzi din apropierea oraselor. In jurul Bucurestiului e greu sa gasesti o bucata de iarba curata si la fel e si in varf de munte.

In Bucegi, tot traseul montan e presarat cu peturi, ambalaje si alte deseuri pe care oamenii n-au vrut sa le arunce la o groapa de gunoi.

Sambata, pe 28 septembrie, fiecare dintre noi poate trage un semnal de alarma si poate iesi la curatenie.

Ana Maria Hancu, reprezentant Let's do it Romania: "Incepand cu ora 8:00 se pot deplasa catre punctele de inregistrare pe care le gasesc pe site-ul nostru www.letsdoitromania.ro si il aleg pe cel care este cel mai aproape de zona pe care doresc sa o curate. Daca au cum, sa aduca la ei saci si manusi".

Iar la finalul zilei echipele trebuie sa anunte unde au lasat sacii, pentru ca firmele de salubrizare sa ii poate ridica.

Anul acesta voluntarii si-au propus sa recicleze 40% din deseurile colectate selectiv. In ultimele trei editii Let's do it Romania, 650.000 de romani au declarat razboi gunoaielor si au reusit sa stranga aproape 2 milioane de saci cu desuri.

Mai multe informatii despre actiunea de sambata gasiti si pe site-ul nostru, www.stirileprotv.ro.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO