Exista viata dupa moarte: Organele salvatoare de vieti ar putea ajunge la gunoi din cauza bugetului
Ce fac autoritatile din Bucuresti este inacceptabil. Nu poti salva de trei ori mai multi oameni cu jumatate din bugetul primit, anul trecut.
Aceasta este pozitia Agentiei Nationale de Transplant, dupa ce Ministerul Sanatatii a anuntat ca nu va suplimenta banii pentru aparatura, medicamente si specialisti.
In timp ce Eugen Nicolaescu spune ca la nevoie ar gasi fondurile necesare, doctorii ii raspund ca au nevoie de un ajutor concret. Altfel, facturile neachitate vor face ca organe salvatoare de vieti sa fie aruncate la gunoi.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Din 6 ani, cati are Stefi, 5 au fost chinuiti. Fara ficatul primit miercuri n-ar fi avut sansa sa se bucure de prea multe rasarituri. La reanimare, a primit o papusa la fel de delicata ca ea pe care a citit "Te iubesc".
Pe Stefania o iubeste si soarta, pentru ca au fost disponibile simultan si un organ sanatos, si resursa materiala, si cea umana. Dar ce se intampla de acum inainte? Marile centre de transplant au anuntat ca sunt in impas in privinta locurilor in sali de operatie si terapie intensiva sau medicamente. Un transplantat sta in sectia ATI 4-5 zile, fata de 24 de ore, cum se intampla pentru o interventie obisnuita.
Situatia i-a fost semnalata Ministrului Sanatatii. "Nu mai putem desfasura un program operator normal pentru ca facem de 3 ori mai multe transplanturi. Si de la farmacie au crescut proportional cererile de medicamente antirejet. Resursa umana epuizata, pentru ca transplantul presupune disponibilitate 24 de ore din 24". Iata raspunsul halucinant dat de Eugen Nicolaescu.
Orice sincopa in monitorizarea si ingrjijirea transplantatilor este un risc imens pe care nimeni nu trebuie sa si-l asume. Imaginati-va cum ar fi ca pentru acesti doi copii operati acum 2 zile de profesorul Sinescu sa nu mai fie monitoare, medicamente sau asistente. Nici pacientii chemati la transplant, nici cei de pe masa de operatie nu-si permit sa astepte o rectificare bugetara.