Document exploziv privind drepturile angajaților din UK după Brexit: "E complet nebunesc"


Ultimul update: Sambata 26 Octombrie 2019 17:37
Data publicarii: Sambata 26 Octombrie 2019 17:02
Categorie: Stiri Brexit
brexit

Guvernul britanic intenționează să se abată de la normele UE privind drepturilor angajaților după Brexit, în ciuda faptului că premierul Boris Johnson s-a angajat să mențină "un teren de joc echitabil", scrie Financial Times.

În acordul negociat de premierul Boris Johnson cu Bruxellesul, se spune că "relaţia viitoare trebuie să asigure competiţie deschisă şi corectă, incluzând angajamente robuste de a asigura un teren de joc echitabil".

Uniunea Europeană este preocupată că Marea Britanie ar putea încerca să relaxeze reglementări, cum sunt cele privind drepturile angajaţilor, după ce va ieşi din Uniune, şi afirmă că este probabil să impună bariere comerciale dacă reglementărilor nu vor rămâne similare, pentru a evita o competiţie incorectă.

Interpretări diferite

 

Cotidianul Financial Times susține sâmbătă, citând documente ale ministerului dedicat Brexit, că oficiali ministeriali au scris că "interpretarea" Marii Britanii şi cea a UE "a acestor angajamente vor fi foarte diferite", şi că textul reprezintă "un punct de plecare mult mai deschis pentru negocierile privind relaţia viitoare".

Însă, Guvernul de la Londra a dezminţit informaţiile publicate de Financial Times. Astfel, membri ai guvernului au respins interpretarea FT conform căreia aceasta înseamnă că standardele de muncă britanice vor diferi semnificativ de cele din UE.

"Această poveste nu este corectă. Marea Britanie va menţine cele mai înalte standarde ale drepturilor lucrătorilor şi standarde de mediu atunci când vom ieşi din UE", a transmis pe Twitter ministrul britanic al economiei, Andrea Leadsom, în replică la cele relatate de Financial Times, informează Agerpres.

Cu toate acestea, liderul laburist Jeremy Corbyn a declarat că articolul din FT le arată membrilor Parlamentului că nu ar fi înţelept să aibă încredere în promisiunile guvernului legate de drepturile lucrătorilor.

În schimb, ministrul adjunct al economiei, Kwasi Kwarteng, a susţinut că nu este în interesul guvernului să încerce să relaxeze reglementările de muncă. "Cred că e complet nebunesc, de fapt", a spus el la BBC, întrebat cu privire la articolul publicat de FT.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Financial Times

VIDEO PROTVPLUS.RO
Amalia Năstase, povestiri despre copilăria sa:"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"

"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"


15:45
Mădălina Lefter si Dragoș Moldovan vor canta alături de Tudor Chirila in semifinală:"De data aceasta presiunea este un pic mai mare."

05:42
Cum scapi de ridurile de pe gât, mâini și față

Întreținerea tenului este foarte importantă


15:45
Bogdan Dumitraș și Jasmina Răsădean, emoții înainte de a doua semifinală. Ce mesaj au pentru oamenii de acasă

05:06
Andi Țolea si Elena Ilie, pregătiri înainte de a doua semifinală. Ce părere au cei doi despre faptul că vor canta alături de Smiley la scena, vinerea aceasta.

03:10
Ce planuri au vedetele pentru anul 2020

Amalia Năstase: "Îmi propun să am mai multă încredere în mine"


03:46
Casă arsă, reconstruită de echipa "Las Fierbinți"

Echipa "Las Fierbinți" a strâns bani pentru materiale de construcții, muncitori


10:48
Importanța Vitaminei D în sezonul rece

Deficitul de vitamina D afectează sistemul imunitar


05:05
Adrian Enache și fiica lui, Diana Enache, la "ședința cu părinții"

09:33
COZONACUL DE AUR - Ediția de Crăciun - Luminița Gagiu

25:37