Boris Johnson îi cere lui Corbyn să accepte alegerile anticipate. Să fie „bărbat”

Ultima actualizare: 25-10-2019 18:40
boris johnson, jeremy corbyn
AFP

Premierul britanic Boris Johnson l-a îndemnat vineri pe liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn, să fie „bărbat” şi să susţină convocarea alegerilor anticipate pentru a ieşi din impasul Brexit.

„A venit momentul ca Jeremy Corbyn să se comporte ca un bărbat”, a declarat Boris Johnson pentru postul de televiziune Sky News, relatează Agerpres.

„Să organizăm alegerile anticipate pe 12 decembrie”, a insistat Johnson.

Prim-ministrul britanic a cerut joi convocarea alegerilor anticipate după ce Camera Comunelor a aprobat legea privind acordul de retragere din UE (Withdrawal Agreement Bill), dar a respins un calendar de examinare accelerată a legislaţiei privind Brexitul propus de guvern, care să permită ieşirea din UE pe 31 octombrie.

Pentru a fi convocate aceste alegeri este de asemenea nevoie de un vot al Camerei Comunelor, unde Partidul Conservator nu mai are majoritate.

Jeremy Corbyn a reafirmat că Partidul Laburist nu va susține convocarea alegerilor anticipate decât în cazul în care va fi exclus complet scenariul unui Brexit fără Acord.

Cele 27 de state membre ale UE (fără Regatul Unit) au acceptat vineri cererea Londrei pentru o amânare a Brexitului, dar fără să stabilească noua dată a retragerii Regatului Unit din UE, decizia în acest sens urmând să fie luată săptămâna viitoare.

Conform acestor oficiali, liderii europeni doresc mai întâi să afle decizia parlamentului britanic privind solicitarea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor anticipate, o hotărâre a Camerei Comunelor fiind aşteptată luni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO