Misterul satului din Kazahstan in care locuitorii sufera de o epidemie a somnului a fost dezlegat. De la ce se trage boala
Localnicii dintr-un sat pierdut undeva in nordul Kazahstanului sunt loviti de o stranie epidemie a somnului. Motaie toata ziua, sufera de ameteli si unii chiar au halucinatii.
Simptomele au inceput sa apara in urma cu patru ani, iar acum peste 80 din cei 600 de sateni din Kalachi si Krasnogorsk sunt afectati. Medicii spun ca de vina sunt acumularile excesive de lichid in creier, fara sa se cunoasca, insa, cauzele.
Inspectorii sanitari au exclus posibilitatea ca un virus, o bacterie sau anumite chimicale din apa si sol sa provoace misterioasa epidemie. Multi localnicii sunt convinsi, insa, ca li se trage de la minele de uraniu parasite, care se afla in apropiere. Nivelul radioactivitatii nu depaseste limitele admise pe teritoriul statului Kalachi. In schimb, in imediata apropiere a minelor, radioactivitatea e chiar si de 16 ori mai mare decat cea normala.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Satenii adorm spontan, chiar si in timp ce se plimba pe strada, si se trezesc cu lacune in memorie, ameteli si dureri de cap. Unii dintre ei dorm cate sase zile, fara sa se trezeasca intre timp.
Initial, medicii credeau ca fenomenul bizar este strans legat de consumul de bauturi alcoolice contrafacute, insa asta nu explica de ce victime sunt si copiii.
Recent, oamenii de stiinta au descoperit ca, asa cum se banuia, boala are legatura cu minele de uraniu aflate in preajma. Afirmatia a fost facuta de vicepremierul Kazahstanului, Berdibek Saparbaev. Afectiunea este cauzata de nivelul de monoxid de carbon si hidrocarbon din aer, care reduc oxigenarea creierului.