Cine este Ismail Ould Cheikh Ahmed, mauritanul care a fost desemnat de ONU sa conduca lupta impotriva Ebola

Ultima actualizare: 15-12-2014 01:34
ebola

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a numit joi un mauritan la conducerea Misiunii ONU insarcinate cu coordonarea raspunsului de urgenta in fata Ebola (UNMEER), relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Ismail Ould Cheikh Ahmed ii va succeda din ianuarie americanului Anthony Banbury, a anuntat ONU intr-un comunicat.

El va lucra in stransa colaborare atat cu coordonatorul ONU pentru Ebola, doctorul David Nabarro, cat si cu guvernele tarilor afectate in Africa de Vest.

In varsta de 54 de ani, el este in prezent numarul doi al Misiunii ONU in Libia (UNSMIIL), dupa ce a ocupat diverse posturi in agentii ale Natiunilor Unite, intre care UNICEF, in Siria si in Yemen, dar si la Nairobi si in Georgia.

UNMEER a fost creata in urma cu doua luni pentru a coordona lupta impotriva epidemiei in cele trei tari cele mai afectate (Liberia, Sierra Leone si Guineea). Sediul acestei misiuni, care are filiale in cele trei tari, dar si in Mali, este la Accra.

Este vorba de prima misiune pe teren a ONU consacrata unei crize de sanatate publica.

Potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, epidemia de febra hemoragica Ebola a provocat moartea a 6.388 de persoane din 17.942 de cazuri inregistrate.

Sierra Leone a devenit acum cateva zile tara cea mai afectata de epidemie, cu 1.319 noi cazuri in trei saptamani, in contextul in care propagarea bolii a incetinit in Liberia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO