Motivul pentru care zeci de oameni se "ingroapa" in nisipul de pe plaja. Beneficiile surprinzatoare ale acestei terapii
Cei mai multi oameni fug de caldura in plina vara. Sunt insa unii care aleg sa mearga la "polul caldurii" din China pentru terapia cu nisip.
Metoda e simpla - te ingropi in nisipul fierbinte si stai asa cat rezisti. Turistii merg pe plaja aflata in apropierea orasului Turpan, din nord-vestul Chinei, nu ca sa se racoreasca in apa. Scopul lor este altul - vor sa se "coaca" in nisip. La propriu.
Oamenii se "ingroapa" pana la gat in nisipul cald, care nu are, totusi, temperatura foarte ridicata a stratului de la suprafata. Si isi feresc capul de soarele arzator cu ajutorul umbrelelor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Turista: "Nu e usor sa induri temperatura ridicata a nisipului, dar merita".
Turist: "In fiecare zi beau doua, trei sticle de apa, asa transpir si mai mult."
Este o metoda traditionala de tratament, folosita de populatia uigura. In vremurile moderne, a fost redescoperita si botezata "terapie cu nisip". Cei care ii lauda efectele sustin ca este cel mai bun leac pentru reumatism si artrita, dar are si alte beneficii.
In aceasta perioada, spun meteorologii chinezi, in zona, temperaturile, masurate la umbra, trec de 45 de grade Celsius.
Keram, medic al Clinicii de terapie cu nisip: "Cand este foarte cald, temperatura la suprafata nisipului trece de 80 de grade Celsius. Dar, la 40 de centimetri adancime, temperatura nisipului atinge 45 - 50 de grade Celsius, asa ca nu arde pielea".
Numarul turistilor care vin in regiune pentru terapia cu nisip s-a dublat in comparatie cu anul trecut.
Iar localnicii incearca sa profite de pe urma lor si mai castiga un ban din vanzarea oualor prajite pe nisipul fierbinte. "Dureaza cam o ora si jumatate pana sunt gata, dar gustul este incomparabil", sustin micii intreprinzatori.