Medicii nu au mai vazut asa ceva. Cum a ajuns un australian dupa ce s-a tratat de cancer de piele cu un unguent alternativ
Un barbat din Australia si-a tratat cancerul de piele cu un unguent, fara sa ceara sfatul medicilor. Dupa patru luni de aplicare a unguentului la nivelul tamplei drepte, barbatul a ajuns la spital. Medicii care au preluat cazul au ramas fara cuvinte.
Un barbat de 55 de ani a ajuns la spital cu o gaura in cap, dupa ce a folosit timp de patru luni “Alifia neagra”, un remediu alternativ pentru tratarea cancerului de piele. Australianul a refuzat sa ceara sfatul medicului in tot acest timp, scrie Daily Mail.
Doctorii de la unitatea de primiri urgente a unui spital din Brisbane, Australia, au ramas uimiti cand pacientul a intrat in unitate cu o gaura in tampla dreapta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sursa foto: Medical Journal of Australia
Acesta folosea un analgezic narcotic foarte puternic pentru ameliorarea durerilor, iar medicii au crezut initial ca este nevoie de o interventie chirurgicala.
Cu toate acestea, dupa mai multe investigatii, doctorii l-au trimis acasa, oferindu-i un tratament care sa ii inchida rana. Dupa numai trei luni de zile, australianul s-a vindecat.
Dupa cazul din Australia, unguentul negru a fost interzis in mai multe tari. Alifia contine un compus din rostopasca, numit sanguinarina, amestecat cu clorura de zinc, care are un efect coroziv.
Unguentul se aplica in anumite cazuri, in special pe negi, cicatrici si uneori pe rani provocate de cancerul de piele, pentru a distruge tesutul mort. In urma aplicarii tratamentului, de obicei, ramane o coaja neagra, care ulterior pica.
In 1900 acest tratament alternativ era foarte popular in special in cazul leziunilor la nivelul pielii, dar a fost catalogat ineficient de Administratia Alimentelor si Medicamentelor, din Statele Unite. In prezent se incearca interzicerea lui in America.
In Australia, medicamentul a fost criticat de Administratia Produselor Terapeutice in 2012, cu toate ca pana in prezent nu a fost interzis.
In ciuda avertismentelor medicilor, se pare ca unguentul este in continuare foarte folosit. “Cred ca este folosit mai des decat ne putem imagina”, a declarat medicul dermatolog Erin McMeniman. “
Pacientii sunt secretosi cu privire la modul in care isi procura alifia, dar dermatologii au multe cazuri in care apar complicatii. De multe ori, tumora nu este tratata adecvat, si dupa un an ,se trezesc cu aceeasi problema, doar ca tumora este ascunsa in spatele unui tesut negru provocat de alifie”, a mai explicat acesta.