Nu neglijati atipiile celulare. Recomandarile medicilor in cazul unui examen Papanicolau modificat
Atipiile celulare ar putea fi descoperite de medic la un simplu examen Papanicolau. Nu inseamna cancer, dar in acest moment aveti nevoie de terapie si de monitorizarea situatiei.
Atipii celulare la nivelul colului uterin si al sanului. Iata ce diagnosticheaza frecvent medicii.
Aceste situatii nu tradeaza prezenta cancerului. Insa nu trebuie neglijate.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
Examenul Papanicolau se face o data pe an, in lipsa oricaror simptome. Dar nu ofera un diagnostic, ci doar recomandari daca se constata modificari celulare patologice la nivelul colului uterin. Este vorba despre asa numita clasa 3.
In cazul atipiilor celulare, adica a leziunilor precanceroase, tot examenul Papanicolau da verdictul. Iar medicul poate recomanda tratamentul, repetarea analizei sau, direct, biopsie.
Atipiile celulare, adica leziunile precanceroase, trebuie excizate.
In privinta cancerului de san evidentierea atipiilor celulare este anevoioasa. La o simpla ecografie sau mamografie, examene care se fac o data pe an, medicul poate descoperi leziuni suspecte. In acest moment, se face examenul anatomo-patologic sau, popular, biopsia. Aceasta este de fapt preventia corecta si completa a cancerului de san.