Japonezul care castiga bani din a ii face pe altii sa planga. Povestea "somelierului de lacrimi"
Nu multa lume ar da bani ca sa planga. Dar in Japonia incep sa fie populare cluburile de plans. Oamenii se aduna de doua ori pe saptamana ca sa auda povesti si sa vada filme emotionante, care ii fac sa lacrimeze serios.
Plansul este o terapie, sustine cel care a avut ideea, iar studiile stiintifice ii cam dau dreptate. Mai mult, se pare ca ar fi mai benefic chiar decat rasul.
Plansul in public nu e privit cu ochi buni, mai ales in Japonia, unde copiii sunt invatati de mici sa-si ascunda emotiile ca sa nu para slabi. Dar, un domn care se auto-intituleaza somelier al lacrimilor si-a propus sa schimbe situatia.
Alegeri 2024
22:56
Presa internațională după ce CCR a decis renumărarea voturilor: Haos în România. Autoritățile, în „ofensivă totală”
22:42
Analist militar: „Instituţiile din CSAT ar fi trebuit să corecteze în timp real fenomenele semnalate privind alegerile”
22:39
George Simion acuză „o lovitură de stat”. „Un sistem dictatorial refuză să facă tranziţia democratică a puterii"
22:11
Noi manifestații pașnice împotriva lui Georgescu. Câți oameni au ieșit în stradă în marile orașe. "Îmi e frică în ţara mea”
Takashi Suga, "somelier al lacrimilor": "Alegerea vinurilor potrivite cu mancarea seamana cu ceea ce fac eu. Aleg carti si filme care emotioneaza oamenii."
La inceput, oamenii vin din curiozitate la sedintele organizate de el si cei mai multi nu cred ca vor plange. Apoi, un calugar incepe sa spuna o poveste si in cateva minute, tot publicul are ochii in lacrimi.
Lacrimile fac toti banii, le promite Takashi.
Takashi Suga, "somelier al lacrimilor": "Rasul elibereaza stresul numai pentru moment, dar studiile arata ca eliberarea provocata de plans dureaza o saptamana. Plasul este mai benefic pentru sanatatea fizica si mentala."
Cert este ca, la finalul sedintei, participantii sunt mai relaxati si cei mai multi pleaca de acolo zambind.