FOTO. El este oficial cel mai FERICIT om din lume. Care este secretul acestui barbat
Medicii au observat cu uimire ca un barbat de 66 de ani este “cel mai fericit om din lume”, dupa ce i-au analizat creierul si modul in care acesta percepe trairile interioare.
Matthieu Ricard este un genetician francez, iar performanta de a fi considerat “cel mai fericit om din lume” se datoreaza meditatiei budiste pe care o practica.
7 lectii despre iubire pe care ar trebui sa le invete copilul tau
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
El spune ca oricine poate fi fericit, daca stie cum sa foloseasca aceste tehnici de relaxare.
Barbatul a plecat in India in urma cu 40 de ani, unde a devenit calugar budist. Acum este un prieten apropiat al lui Dalai Lama.
Meditatia zilnica pe care o practica de atatia ani i-a marit capacitatea de a fi fericit, spun cercetatorii. Creierul lui a fost testat la Universitatea din Wisconsin.
Neurologul Richard Davidson i-a montat 256 de senzori pe craniu, in cadrul unei cercetari privind efectele meditatiei.
Medicii au fost uimiti de ce au observat: in timp ce medita, creierul lui Ricard producea un nivel foarte mare de unde gamma, responsabile cu atentia, memoria si constiinta. De asemenea, s-a constatat o crestere a activitatii in cortexul frontal, care este “responsabil” cu fericirea.
Davidson spune ca aceasta este dovada cea mai clara ca meditatia chiar produce schimbari in creier. Nu este nevoie de o practica zilnica, chiar si cateva minute saptamanal au un rezultat bun.
“Este la fel ca efectul pe care il are ridicarea de greutati asupra muschilor”, explica medicul.
Ricard a publicat o carte intitulata Arta Meditatiei, in care ii invata pe cei interesati cum sa practice corect aceasta tehnica.
El participa la multe cercetari stiintifice privind meditatia, ia parte la conferinte internationale si il insoteste pe Dalai Lama in vizitele sale prin tarile francofone.
Calugarul a tinut si un discurs la Forumul Economic de la Davos din 2009, cand a vorbit despre criza si le-a cerut liderilor politici sa nu mai fie lacomi si sa adopte “altruismul iluminat”.
Top 6 surse alimentare care contribuie la dezvoltarea creierului bebelusului
Cum sa ne jucam cu un copil mic. 7 idei de jocuri pentru un micut fericit